27 Απρ 2024
READING

Η BMW και το νέο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο που θα ανταγωνιστεί την Tesla

2 MIN READ

Η BMW και το νέο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο που θα ανταγωνιστεί την Tesla

Η BMW και το νέο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο που θα ανταγωνιστεί την Tesla

Η BMW κυκλοφόρησε τις λεπτομέρειες ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με την παραγωγή του οχήματος να αναμένεται να ξεκινήσει το 2021.

Σε μια συνέντευξη του ο Διευθύνων Σύμβουλος Oliver Zipse περιέγραψε το όχημα BMW Concept i4 ως αυτό που θα φέρει “ηλεκτροκινητικότητα στην καρδιά της μάρκας BMW”.

Είναι γρήγορο, έχει επιτάχυνση μικρότερη από τέσσερα δευτερόλεπτα από μηδέν στα 100 χιλιόμετρα την ώρα, καλύπτει απόσταση 600 χιλιομέτρων. Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Σημείωσε ότι η εταιρεία πούλησε περισσότερα από 140.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα το περασμένο έτος, δηλώνοντας ότι ήταν πολύ θετική εξέλιξη για την κερδοφορία της.

Το 2017, ο όμιλος BMW δήλωσε ότι αναμένει «τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να αντιπροσωπεύουν το 15-25% των πωλήσεων».

Πέρυσι, ανήγγειλε ότι μαζί με την Great Wall Motor της Κίνας θα κατασκευάσουν εργοστάσιο στο Zhangjiagang της επαρχίας Jiangsu, το οποίο θα παράγει πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας Mini.

Η εταιρία είναι ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές που αναπτύσσουν ένα ηλεκτρικό όχημα που είναι πρόκληση για τους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως η Tesla.

Τον Νοέμβριο του 2019, ο όμιλος Volkswagen ξεκίνησε επίσημα τη σειρά παραγωγής του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ID.3, ενώ η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να λανσάρει “σχεδόν 70 νέα ηλεκτρικά μοντέλα” στην πλατφόρμα της μέχρι το 2028.

Τον περασμένο μήνα, η Jaguar Land Rover αποκάλυψε το όχημα σχεδίασης του Project Vector, το οποίο χαρακτήρισε ως “πλήρως αυτόνομο” και ηλεκτρικό.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο έφτασαν τα 1,98 εκατομμύρια το 2018.

Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας ήταν η μεγαλύτερη στον πλανήτη το 2018 – λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα πωλήθηκαν εκεί -με την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. να ακολουθούν.

Η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων δεν περιορίζεται αποκλειστικά σε μεμονωμένους καταναλωτές. Πρωτοβουλίες όπως η EV100, η ​​οποία διεξάγεται από το διεθνές μη κερδοσκοπικό The Climate Group, επιδιώκουν να αυξήσουν τη χρήση τους στον εταιρικό κόσμο.

Προσπαθεί να επιταχύνει τη μαζική χρήση ηλεκτρικών οχημάτων από επιχειρήσεις που αγοράζουν η νοικιάζουν αυτοκίνητα και όσο πιο σύντομα συμβεί αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα προσελκύσουν τους απλούς ανθρώπους.

Καθώς κλιμακώνεται η έκτακτη ανάγκη για κλιματικές αλλαγές, οι κατασκευαστές πρέπει να στραφούν με υψηλότερη ταχύτητα στην παραγωγή EVs – ή κινδυνεύουν να μείνουν πίσω απο τις αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.