28 Απρ 2024
READING

Οι δαπάνες των εφήβων στο χαμηλότερο σημείο της δεκαετίας λόγω της πανδημίας

2 MIN READ

Οι δαπάνες των εφήβων στο χαμηλότερο σημείο της δεκαετίας λόγω της πανδημίας

Οι δαπάνες των εφήβων στο χαμηλότερο σημείο της δεκαετίας λόγω της πανδημίας

Οι έφηβοι μείωσαν τις δαπάνες τους αυτή την άνοιξη, καθώς ο coronavirus επεκτάθηκε και οι περισσότεροι άνθρωποι έμειναν σπίτι.

Οι δαπάνες για αυτή την ηλικιακή ομάδα μειώθηκαν 13% σε ετήσια βάση και 27% από τις 17 Φεβρουαρίου έως τις 27 Μαρτίου, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο από το φθινόπωρο του 2011, σύμφωνα με τελευταία εξαμηνιαία έρευνα.

Το φαγητό παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα των εφήβων με μερίδιο 25% στις δαπάνες, από 23% το φθινόπωρο.

Οι δαπάνες για καλλυντικά μεταξύ των κοριτσιών μειώθηκαν πάνω από 26% σε ετήσια βάση, ενώ οι δαπάνες ειδικά για ένδυση-υπόδηση μειώθηκαν κατά 22%.

Η Nike ενίσχυσε τη θέση της ως κορυφαία μάρκα υποδημάτων και ειδών ένδυσης και τα Starbucks στην εστίαση και καφέ.

Η έρευνα των εφήβων δείχνει ότι η ηλικιακή ομάδα παίρνει σοβαρά το κορωνοϊό, με ανησυχίες για την πανδημία και τις επιπτώσεις της στην οικονομία, με αποτέλεσμα την προσαρμογή στο ύψος των δαπανών.

Σχεδόν το ήμισυ -47% των Gen Zers πιστεύει ότι η οικονομία επιδεινώνεται και ότι ο κορονοϊός κατατάσσεται ως Νο 2 μεταξύ των κορυφαίων κοινωνικών και πολιτικών ανησυχιών του συγκεκριμένου χρονικού σημείου, πίσω από την ανησυχία για το περιβάλλον.

Ίσως δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι τα καλλυντικά αισθάνθηκαν μια απότομη πτώση των δαπανών μεταξύ των κοριτσιών, καθώς οι τάσεις έχουν κατευθύνονται σε πιο φυσικές εμφανίσεις.

Το Amazon παραμένει κορυφαίος προορισμός για αγορές και το 53% των Gen Zers ονομάζει την πλατφόρμα ως τον κορυφαίο ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου.

Καθώς τα καταστήματα παραμένουν κλειστά το Amazon θα μπορούσε να επενδύσει περισσότερο στις δυνατότητες του Prime Delivery που είναι ήδη αγαπητό μεταξύ των εφήβων και είναι σε μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο για τους απομονωμένους καταναλωτές.

Ορισμένες από τις αγαπημένες μάρκες των εφήβων συμπεριλαμβανομένων των Starbucks και Nike, έχουν προσαρμόσει γρήγορα τα επιχειρηματικά τους μοντέλα για να ικανοποιήσουν περισσότερες επιλογές e-commerce και mobile που συμμορφώνονται με τις οδηγίες κοινωνικής απομάκρυνσης.

Η κατανάλωση βίντεο παραμένει πρώτη επιλογή για τους Gen Zers, με το 33% της ημερήσιας κατανάλωσης αφιερωμένο στo Netflix, ακολουθούμενο από το YouTube στο 31%.

Το Disney +, που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, καταλαμβάνει το 7% της καθημερινής κατανάλωσης βίντεο μεταξύ των εφήβων.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Instagram συνέχισε να είναι η πιο αγαπητή πλατφόρμα στους έφηβους για την τέταρτη συνεχή χρονιά. Το TikTok, αναβαίνει γρήγορα και έφτασε την τρίτη θέση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.