21 Ιαν 2025
READING

Το «παράδοξο» μεταξύ της ψηφιακής προσωποποίησης και της προστασίας των δεδομένων

2 MIN READ

Το «παράδοξο» μεταξύ της ψηφιακής προσωποποίησης και της προστασίας των δεδομένων

Το «παράδοξο» μεταξύ της ψηφιακής προσωποποίησης και της προστασίας των δεδομένων

Η έκθεση “Reimagining Commerce 2020” αναφέρει ότι το 25% των καταναλωτών χρησιμοποιεί τα smartphone τους για την έρευνα προϊόντων και υπηρεσιών αρκετές φορές την εβδομάδα και το 18% χρησιμοποιεί τα smartphones για να ολοκληρώσει μια συναλλαγή πολλές φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την έκθεση του Episerver, το 53% των περισσότερων από 4.000 ερωτηθέντων που κάνουν online αγορές εξαρτώνται καθημερινά από τα smartphones τους και το 48% δήλωσε ότι η εμπιστοσύνη τους στα smartphones για αγορές το τελευταίο έτος έχει αυξηθεί.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι το 53% των καταναλωτών θεωρεί ότι τα brands και οι retailers θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ηλεκτρονική ανωνυμία μέσα στο 2020.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία καταναλωτές σε ποσοστό 56% θεωρούν ότι οι έμποροι λιανικής θα πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στον σεβασμό της διαδικτυακής ανωνυμίας των καταναλωτών αυτή την χρονιά.

Ενώ το 39% των καταναλωτών της Gen Z πιστεύει ότι πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τα εμπορικά σήματα, σύμφωνα με την έκθεση.

Η έκθεση περιγράφει την αυξανόμενη σημασία του mobile εμπορίου, παράγοντα στον οποίο οι έμποροι λιανικής πώλησης έχουν δώσει προσοχή για το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι το 33% των αγοραστών δήλωσαν ότι κάνουν συχνά αγορές μέσω των κινητών τους συσκευών και σχεδόν οι μισοί έμποροι λιανικής έχουν προτεραιότητα την mobile εμπειρία στο κατάστημα.

Έρευνα από το RetailMeNot διαπίστωσε ότι το 69% των αγοραστών στο κατάστημα προτιμούν να διαβάζουν κριτικές προϊόντων στα τηλέφωνά τους αντί να τις ζητούν από έναν συνεργάτη του καταστήματος και το 53% των αγοραστών θέλει να βρει προσφορές μέσω του τηλεφώνου του αντί να μιλήσει με συνεργάτη του καταστήματος.

Η έκθεση Periscope από την McKinsey διαπίστωσε επίσης ότι το 60% των καταναλωτών αγοράζουν εκτός σύνδεσης και online εξίσου.

Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης την επιθυμία των καταναλωτών να ανακτήσουν τον έλεγχο της ιδιωτικής τους ζωής στο διαδίκτυο.

Η έκθεση επισημαίνει ότι οι καταναλωτές «έρχονται αντιμέτωποι με την επιθυμία τους τόσο για εξατομίκευση όσο και για ιδιωτικότητα».

Καθώς οι παραβιάσεις των δεδομένων καθίστανται πιο διαδεδομένες και η δυνατότητα ρύθμισης των κινητών επικοινωνιών τεχνολογικά απόλυτα εφικτή, η έκθεση υποστηρίζει ότι οι καταναλωτές επιθυμούν την ευκολία, αλλά όχι εις βάρος της παράδοσης των δεδομένων τους.

Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν ένα παράδοξο καθώς οι καταναλωτές θέλουν απόλυτα προσωποποιημένη ψηφιακή εμπειρία και την ίδια στιγμή προστασία των προσωπικών δεδομένων τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.