24 Απρ 2024
READING

Επιτραπέζια παιχνίδια, lego και puzzles σε μεγάλη αύξηση

2 MIN READ

Επιτραπέζια παιχνίδια, lego και puzzles σε μεγάλη αύξηση

Επιτραπέζια παιχνίδια, lego και puzzles σε μεγάλη αύξηση

Ψυχαγωγικές δραστηριότητες για το σπίτι αναζητούν όλοι όσοι βρίσκονται απομονωμένοι λόγω της πανδημίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί καταφεύγουν στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, γεγονός που φαίνεται από την κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης σε παιχνίδια που μόλις κυκλοφόρησαν.

Οι πωλήσεις των βιντεοπαιχνιδιών κάνουν ρεκόρ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς όλοι όσοι βρίσκονται στο σπίτι ψάχνουν ψυχαγωγία.

Στα μέσα Μαρτίου οι καταναλωτές δαπάνησαν περίπου 65% περισσότερα χρήματα στα βιντεοπαιχνίδια σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Παράλληλα, όμως, πολλοί και ανεξαρτήτως ηλικίας αγοράζουν παζλ ή στρέφονται στα διαχρονικά επιτραπέζια.

Για παράδειγμα στην Ελλάδα το Skroutz αναφέρει την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων στα puzzles με +2.675,5% για την περίοδο της απομόνωσης.

Οι αγοραστές φαίνεται πως δείχνουν μια προτίμηση στα παραδοσιακά επιτραπέζια, όπως η Monopoly, το Cluedo, το Uno ή το Scrabble.

Παράλληλα, αυξάνονται οι πωλήσεις και στα τουβλάκια της Lego. Μάλιστα, όπως δείχνουν οι πωλήσεις της Lego συγκεκριμένα στη Βρετανία μελετώντας την πολυπλοκότητα και την τιμή αυτών των παιχνιδιών μπορεί κανείς να καταλάβει ότι κατά κύριο λόγο οι αγοραστές είναι ενήλικες.

Σε πολλά πολυκαταστήματα της Βρετανίας οι πωλήσεις παζλ την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασαν αυτές της περιόδου των Χριστουγέννων, μια εποχή κατά την οποία τα παζλ είναι εξαιρετικά δημοφιλή.

Πολλοί επιλέγουν εναλλακτική οδό και τυπώνουν τις φωτογραφίες τους σε παζλ.Η εταιρεία Collage.com, η οποία παρέχει αυτές τις υπηρεσίες, ανακοίνωσε ότι η ζήτηση για εκτύπωση φωτογραφιών σε παζλ έχει εξαπλασιαστεί από τα μέσα Μαρτίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.