20 Απρ 2024
READING

Τα φιλοδωρήματα στα εστιατόρια γίνονται ψηφιακά λόγω κορονοϊού στην Αμερική

2 MIN READ

Τα φιλοδωρήματα στα εστιατόρια γίνονται ψηφιακά λόγω κορονοϊού στην Αμερική

Τα φιλοδωρήματα στα εστιατόρια γίνονται ψηφιακά λόγω κορονοϊού στην Αμερική

Καθώς τα εστιατόρια και τα μπαρ στις Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν τις πόρτες τους και σταμάτησαν το προσωπικό τους μετά την επιδημία του κορονοϊού, η φημισμένη κουλτούρα της Αμερικής για φιλοδώρημα κινείται online – με τους συχνούς πελάτες να πληρώνουν σερβιτόρους, προσωπικό του μπαρ, ακόμη και ξένους μέσω ηλεκτρονικών φιλοδωρημάτων.

Τα tips jars έχουν ανατικατασταθεί κυρίως από γιγαντιαία υπολογιστικά φύλλα ανά πόλη με περισσότερα από 10.000 ονόματα πρώην υπαλλήλων, τα εστιατόρια και συνδέσμους προς την αγαπημένη εφαρμογή για πληρωμή.

Δεν πρόκειται για αντικατάσταση εισοδήματος, αλλά για χειρονομίες καλής θέλησης και υποστήριξης και τα φιλοδωρήματα κυμαίνονται από $3 έως $50 συνήθως.

Ακόμα κι αν είναι μόνο μερικά δολάρια, η χειρονομία μπορεί να βοηθήσει μόνο να αυξήσει το εισόδημα κάποιου και κάθε μικρή κίνηση μετράει.

Οι προσπάθειες για να βοηθήσουν την ανεργία ενισχύονται επίσης μέσω ηλεκτρονικών πλατφόρμων συγκέντρωσης χρημάτων, όπως το GoFundMe, το οποίο είναι γεμάτο από εστιατόρια, θέατρα και άλλους χώρους συγκέντρωσης χρημάτων για να παραμείνουν στη ζωή και εκστρατείες που διοργανώνονται με διασημότητες για την άντληση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η ιδέα ξεκίνησε από υπαλλήλους εστιατορίων και bars και η ανταπόκριση των συχνών πελατών ήταν άμεση και πολύ θετική.

Οι υπάλληλοι παροχής υπηρεσιών στην Αμερική λαμβάνουν τα περισσότερα από τα χρήματά τους από φιλοδωρήματα και – σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες βιομηχανικές χώρες – τα προγράμματα ασφάλισης υγείας των Αμερικανών συνδέονται με την απασχόλησή τους.

Με εστιατόρια και μπαρ που κλείνουν σε ολόκληρη τη χώρα, σε απάντηση στην επιδημία κορονοϊού, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ξαφνικά βρίσκονται χωρίς εισόδημα και χωρίς υγειονομική περίθαλψη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.