20 Απρ 2024
READING

ΧΡΩΠΕΙ | Κέντρο Καινοτομίας

2 MIN READ

ΧΡΩΠΕΙ | Κέντρο Καινοτομίας

ΧΡΩΠΕΙ | Κέντρο Καινοτομίας

Μια καινούργια Πολιτεία «γεννιέται» στην Οδό Πειραιώς στο χώρο του παλιού, εγκαταλελειμμένου εδώ και 30 χρόνια βιομηχανικού συγκροτήματος της ΧΡΩΠΕΙ.

Μετά από 30 χρόνια εγκατάλειψης, το βιομηχανικό ακίνητο της εταιρείας επί της οδού Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο, θα πάρει «ζωή» με νέα δραστηριότητα.

Η Πολιτεία Καινοτομίας που θα αναπτυχθεί τα επόμενα δύο χρόνια σε έκταση των περίπου 18 στρεμμάτων με 35.700 τ.μ. κτηριακών εγκαταστάσεων στο χώρο της παλαιάς ΧΡΩΠΕΙ.

Το έργο – ένα από τα πλέον πρωτότυπα έργα ΣΔΙΤ στη χώρα μας – έχει να κάνει με τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, λειτουργία και εκμετάλλευση των υποδομών ενός ολοκληρωμένου Κέντρου Καινοτομίας το οποίο θα αποτελέσει ένα φυσικό χώρο, όπου μεγάλες επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, startups αλλά και οργανισμοί λειτουργίας επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων και επιχειρηματικής επιτάχυνσης θα βρουν φιλόξενη στέγη αλλά και υποδομές και δίκτυα για την ανάπτυξη τους.

Το Κέντρο Καινοτομίας σύμφωνα με τους εμπνευστές τους:

  • πρόκειται να παρέχει στις νεοφυείς επιχειρήσεις τις βασικές εγκαταστάσεις, καθώς και co – working χώρους, για τα πρώτα έτη λειτουργίας τους.
  • θα φιλοξενεί τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης μεγάλων επιχειρήσεων καθώς και startup, spin offs, incubators/accelerators.
  • θα βοηθήσει στη συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων, ενισχύοντας την εφαρμοσμένη Έρευνα και την Καινοτομία.
  • αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω της διοργάνωσης σχετικών εκδηλώσεων.
  • θα προσφέρει υπηρεσίες εστίασης και ψυχαγωγίας στην ευρύτερη κοινότητα των startups και spin offs εταιρειών.

Η συνολική επένδυση θα φθάσει τα 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι θα εργάζονται 2.500 άτομα στην πλήρη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Πολιτείας.

Από την πλευρά του, ο ιδιώτης επενδυτής, θα ασχοληθεί με την ανακατασκευή των κτιρίων, την ανάπτυξη του διατηρητέου βιομηχανικού κτιρίου, τη διαχείριση, τη λειτουργία και το real estate των εγκαταστάσεων.

Όσο για το πότε αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας στην Αττική, αυτό τοποθετείται χρονικά περί τα τέλη του 2021.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.