20 Απρ 2024
READING

Super market, διανομείς και εφοδιαστική αλυσίδα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και σεβασμό

3 MIN READ

Super market, διανομείς και εφοδιαστική αλυσίδα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και σεβασμό

Super market, διανομείς και εφοδιαστική αλυσίδα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και σεβασμό

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες υπήρχαν κλάδοι που δεν έμειναν στο σπίτι αλλά καθημερινά παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε 11.000.000 ανθρώπους.

Οι υπάλληλοι των super market, οι διανομείς και όλη η εφοδιαστική αλυσίδα ξεπέρασαν εαυτόν και κατάφεραν να κρατήσουν όρθια την αγορά.

Πιθανά να μην μπορούμε να εκτιμήσουμε την αξία των υπηρεσιών που προσέφεραν αυτοί οι άνθρωποι γιατί δεν σταμάτησαν και δεν έλλειψε τίποτα.

Αλλά αν φανταστούμε την Αθήνα χωρίς Σκλαβενίτη, ΑΒ Βασιλόπουλο, My Market, Lidl, την Θεσσαλονίκη χωρίς Μασούτη για 5 ημέρες, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα χωρίς σουπερ μάρκετ μικρά ή μεγάλα, ίσως να αξιολογήσουμε την προσφορά τους.

Οι εταιρείες αυτές δεν είναι μόνο ότι ήταν εκεί για να εξυπηρετήσουν όλους αλλά προσέφεραν την αίσθηση της κανονικότητας, καθησύχασαν με την αποτελεσματικότητα και απομάκρυναν τα σενάρια για ελλείψεις τροφίμων και άλλων απαραίτητων προϊόντων και τον αντίστοιχο πανικό.

Επίσης έδειξαν πόσο γρήγορα αντανακλαστικά έχουν με την προσαρμογή σε συνθήκες πρωτόγνωρες.

Με πλήρη διαθεσιμότητα και ευελιξία ανταποκρίθηκαν σε υπερβολική ζήτηση, αλλαγές ωραρίου και την απόφαση για ανοικτά καταστήματα και την Κυριακή.

Κυρίως όμως αξίζουν σεβασμό γιατί οι πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν όπως και όλοι οι υπόλοιποι οικογένειες, φόβους και ανησυχίες, εργάζονται καθημερινά εκτεθειμένοι στον κίνδυνο.

Μπράβο στις εταιρείες που φρόντισαν να ανταμείψουν τους εργαζομένους τους με τον Σκλαβενίτη να μοιράζει έκτακτο bonus ύψους 5 εκατ. ευρώ στους 25.000 εργαζομένους , η ΑΒ Βασιλόπουλος να διαθέτει ποσό άνω των 3 εκατ. ευρώ στους 13.575 εργαζόμενούς της , τον Μασούτη να μοιράζει το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών και το Lidl με την χορήγηση έκτακτης παροχής ποσού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε 6000 εργαζομένους.

Μια άλλη μεγάλη κατηγορία εργαζόμενων είναι οι διανομείς που μεταφέρουν κυρίως τις παραγγελίες από το ηλεκτρονικό εμπόριο και όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Τις ημέρες αυτές σε πολλές κατηγορίες προιόντων και αντίστοιχα σε πολλές εταιρείες αντιστράφηκε εντελώς το μοντέλο λειτουργίας κλείνοντας καταστήματα και μεταφέροντας πωλήσεις στο e-commerce.

Η ζήτηση ήταν τεράστια με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνουν πολύ γρήγορες μεταβολές ώστε να μπορέσουν να την καλύψουν.

Για παράδειγμα το Πλαίσιο με κλειστά τα καταστήματα βλέπει 400% αύξηση στις παραγγελίες online οι οποίες δημιούργησαν ανάγκες παράδοσης.

Οι εταιρείες διανομών και ειδικότερα οι ίδιοι οι διανομείς κατάφεραν να καλύψουν ανάγκες που δεν είχαν ποτέ φανταστεί και σίγουρα δεν είχαν σχεδιάσει.

Μάλιστα έγιναν πολλές μεταβολές σε αυτό τον τομέα προκειμένου να εξυπηρετηθούν επιπλέον ανάγκες με παραδείγματα την συνεργασία Σκλαβενίτη με E-food και του Βασιλόπουλου με την Speedex.

Η εφοδιαστική αλυσίδα με τις εταιρίες logistics επίσης σήκωσαν μεγάλο βάρος για να έχει η αγορά επάρκεια και να μην τεθεί ποτέ ζήτημα ελλείψεων.

Για όλους αυτούς τους λόγους αυτοί οι εργαζόμενοι αξίζουν συγχαρητήρια και σεβασμό. Ίσως και ένα χειροκρότημα από τα μπαλκόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=nm2Ot-FPdAk&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=rOduIjHIP3o
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.