20 Απρ 2024
READING

Η Ikea κάνει μάσκες και απολυμαντικά για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του COVID-19

2 MIN READ

Η Ikea κάνει μάσκες και απολυμαντικά για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του COVID-19

Η Ikea κάνει μάσκες και απολυμαντικά για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του COVID-19

Δεδομένου ότι τα νοσοκομεία έχουν εξαντλήσει τα αποθέματα των αναπνευστικές μάσκες N95 και το απολυμαντικό χεριών είναι σε έλλειψη, πολλές εταιρείες θέλουν να βοηθήσουν.

Οι εταιρείες ένδυσης όπως Under Armour and Reformation κάνουν χειρουργικές μάσκες, και εμφιαλωτές αλκοολούχων ποτών κάνουν απολυμαντικά χεριών.

Τώρα, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επίπλων παγκοσμίως, η Ikea, χρησιμοποιεί την τεράστια αλυσίδα εφοδιασμού της για να παράγει μάσκες, απολυμαντικά χεριών, καλύμματα και ποδιές για την ιατρική κοινότητα.

Παρόλο που η πλειοψηφία των καταστημάτων της Ikea είναι κλειστά, το πρώτο κύμα ανακουφιστικών προϊόντων της εταιρείας διανέμεται σήμερα στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ikea επιβεβαίωσε ότι παράγει αναπνευστικές μάσκες N95 αντί για τις πιο απλές μάσκες βαμβακιού και χαρτιού που παράγονται οικειοθελώς από πολλές εταιρείες.

Οι αναπνευστικές συσκευές είναι η καλύτερη, αποδεδειγμένη επιλογή να φιλτράρονται οι ιοί από τον αέρα, αν και οι ειδικοί αρχίζουν να συμφωνούν ότι οι κατώτερες τεχνολογικές μάσκες προσφέρουν κάποια προστασία στον γενικό πληθυσμό.

Ακριβώς επειδή δεν μπορούν να φιλτράρουν το 95% των σωματιδίων από τον αέρα δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν τίποτα.

Η Ikea σχεδιάζει να παραδώσει 900.000 αναπνευστικές μάσκες αυτήν την εβδομάδα και θα παράγει “τουλάχιστον” ένα εκατομμύριο την εβδομάδα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Οι αναπνευστικές μάσκες και άλλα αντικείμενα δωρίζονται από την Ikea.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.