20 Απρ 2024
READING

Έρευνα προβλέπει η ζήτηση για ταξίδια να είναι ισχυρότερη μετά το Covid-19

2 MIN READ

Έρευνα προβλέπει η ζήτηση για ταξίδια να είναι ισχυρότερη μετά το Covid-19

Έρευνα προβλέπει η ζήτηση για ταξίδια να είναι ισχυρότερη μετά το Covid-19

Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου μπορεί να βρίσκεται στην υπερπροσπάθεια για να αποφύγει τον θανατηφόρο κορονοϊό που καταστρέφει την οικονομία, τις κοινωνίες και την προσωπική ζωή, αλλά το ενδιαφέρον για τα ταξίδια φαίνεται να είναι ισχυρό, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από την Sojern.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη διαπίστωσε ότι, αν και οι ταξιδιωτικές κρατήσεις μειώνονται σε ετήσια βάση, φαίνεται ότι υπήρξε πολύ άνοδος σε ταξιδιώτες που πραγματοποίησαν ταξίδια σε Αγγλία και στην Ισπανία για τον Ιανουάριο του 2021.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Sojern, οι συνολικές κρατήσεις πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 14 ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Ιανουάριο του 2021 αυξήθηκαν κατά 242% και κατά 160% στην Ισπανία.

Η μελέτη σημειώνει ότι και η Ιταλία, η οποία μαζί με την Ισπανία υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα στην Ευρώπη από το Covid-19, παρουσιάζουν ανοδική τάση για τον Ιανουάριο του 2021.

Οι αναλυτές της μελέτης αποδίδουν την άνοδο σε αρκετές αεροπορικές εταιρείες που αναγγέλλουν νωρίτερα τα χρονοδιαγράμματα του χειμώνα ή απελευθερώνουν πιο ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης και κράτησης, οι οποίες αυξάνουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις κρατήσεις ταξιδιών για μια ημερομηνία όταν αισθάνονται ότι η κρίση υγείας Covid-19 θα υποχωρήσει.

Από την άποψη της εμπιστοσύνης, η μελέτη διαπίστωσε – με βάση τις αναζητήσεις πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 14 ημέρες – ότι οι ταξιδιώτες από τη Μέση Ανατολή, τη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική φαίνεται πιο εύκολο να επαναφέρουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια το συντομότερο, για ταξίδια προς την Αγγλία προς το τέλος του έτους.

Η Ανατολική και Δυτική Ευρώπη παρουσιάζει πολύ μεγάλη άνοδο των ετήσιων ταξιδιωτικών προθέσεων για τον Ιανουάριο του 2021, σημειώνοντας αύξηση κατά μέσο όρο πάνω από το έτος κατά 164% και 97% αντίστοιχα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι ταξιδιώτες από την Ασία, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να είναι πιο απαισιόδοξοι για τα μελλοντικά ταξιδιωτικά τους σχέδια προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.