19 Απρ 2024
READING

Η McDonald’s προωθεί την κοινωνική αποστασιοποίηση

2 MIN READ

Η McDonald’s προωθεί την κοινωνική αποστασιοποίηση

Η McDonald’s προωθεί την κοινωνική αποστασιοποίηση

Η γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού στη Βραζιλία διαχώρισε τις διάσημες χρυσές αψίδες της ως υπενθύμιση σε όλους να διατηρούν μια ασφαλή απόσταση κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Ήταν ακόμη μια περίεργη εβδομάδα στο λιανικό εμπόριο. Η McDonald’s στην Βραζιλία μας υπενθύμισε να αποστασιοποιηθούμε κοινωνικά, ενώ οι Crocs και άλλες μάρκες δίνουν παπούτσια στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό.

Καθώς το COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται παγκοσμίως, εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας και κυβερνητικοί αξιωματούχοι ενθάρρυναν την πρακτική της κοινωνικής αποστασιοποίησης για να βοηθήσουν στην εξάλειψη της επιδημίας.

Οι άνθρωποι έχουν προσαρμόσει τις ρουτίνες τους, είτε αυτό σημαίνει ότι εργάζονται από το σπίτι, είτε παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα κατά τις μετακινήσεις τους τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. 

Η McDonald Βραζιλίας θέλησε να βοηθήσει για να εξαπλωθεί το μήνυμα: τηρούμε τις αποστάσεις.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, η αλυσίδα εστιατορίων παρουσίασε μια εικόνα των χρυσών της αψίδων, αλλά με μια βασική διαφορά: οι αψίδες χωρίζονται.

Αυτή δεν ήταν η μόνη ανακοίνωση που έκανε η γνωστή αλυσίδα για να αποστασιοποιηθείτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η McDonald’s Ινδίας δημοσίευσε μια κινούμενη εικόνα στη σελίδα του Instagram που δείχνει μια σειρά πατάτες που διατηρούν μια ασφαλή απόσταση μεταξύ τους, με μια λεζάντα που λέει: “Μείνετε μακριά από τα πλήθη, για να εμποδίσετε την εξάπλωση του COVID-19.

Για μερικούς, η κίνηση αυτή ήταν έξυπνη και μια μεγάλη υπενθύμιση με κοινωνικό περιεχόμενο.

Αλλά για άλλους, θεωρήθηκε υποκριτική. Ένα από τα σχόλια που συνόδευαν την διαφήμιση της McDonald Βραζιλίας: “Δεν έχει νόημα να χωρίσουμε το σύμβολο και να αφήσουμε το προσωπικό μαζί”.

Ενώ πολλά McDonald’s σε όλο τον κόσμο έχουν προσωρινά κλείσει εξ ολοκλήρου, άλλα έκλεισαν μόνο τις τραπεζαρίες με το drive-thrus και την παράδοση να είναι ακόμη διαθέσιμες επιλογές. 

Η McDonald’s απάντησε στο Facebook διαβεβαιώνοντας το κοινό ότι οι εργαζόμενοι που εργάζονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχουν «εντατικοποιήσει τα πρωτόκολλα υγιεινής και καθαρισμού».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.