Η εικόνα της παγκόσμιας αγοράς

Η απομόνωση σε χώρες της Δύσης που αποσκοπεί στην προστασία των πληθυσμών από την εξάπλωση του κορωνοϊού έχει καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου του αναγκαστικού κλεισίματος των retailers μόδας και πολυτελείας.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο αισθάνεται επίσης την επίδραση της πανδημίας λόγω ανησυχιών σχετικά με την υγεία των εργαζομένων στα κέντρα αποθήκευσης και αποστολής.

Ένα σημάδι ελπίδας είναι ότι τα καταστήματα στην Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα έχουν ξανανοίξει.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο αγωνίζεται.

Η κορυφαία πολυτελής εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Yoox Net-a-Porter έχει κλείσει τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησης ανδρικών ενδυμάτων Mr.Porter και της Outnet, στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Στην Αγγλία πολλές μεγάλες εταιρείες έκλεισαν τις ηλεκτρονικές τους επιχειρήσεις, ενώ η online μάρκα ASOS επικρίθηκε από τα συνδικάτα για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Η εκπλήρωση των διαδικτυακών παραγγελιών κινδυνεύει από δυσλειτουργίες, είτε λόγω μειωμένης στελέχωσης λόγω ασθένειας, σωματικής αποστασιοποίησης, καθαρισμού χώρων ή ακόμα και κλεισίματος κέντρων διανομής με κρατική απόφαση.

Στις ΗΠΑ, οι retailers από την Macy’s έως την Aerie American Eagle’s εχουν προσφορές online προσθέτοντας δωρεάν αποστολή.

Οι αλυσίδες πολυκαταστημάτων στην Αμερική διαθέτουν ρευστότητα για περίπου πέντε έως οκτώ μήνες, σύμφωνα με μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε στις 27 Μαρτίου.

Η Κίνα έχει μια σταθερή επιστροφή στην ομαλότητα.

Η Κίνα αναμένεται να ανακάμψει ταχύτερα και πιο θετικά από όλες τις άλλες περιοχές, σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της Boston Consulting Group για τις παγκόσμιες πωλήσεις πολυτελών ειδών το 2020.

Τα περισσότερα εμπορικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα έχουν επανέλθει σ εργάσιμες ώρες 10:00 έως 10:00.

Η Nike άνοιξε ξανά το 80% των 7.000 καταστημάτων της στην Κίνα. Ο John Donahoe, Διευθύνων Σύμβουλος της Nike, δήλωσε ότι “η επιχείρηση λιανικής βελτιώνεται στην Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, ενώ οι πωλήσεις προϊόντων online είναι επίσης ισχυρές. “

Οι καταναλωτές είναι ξανά έξω στους δρόμους. Και βλέπουμε καθώς προχωράμε προς την εξομάλυνση τα μεγέθη στις πωλήσεις να επανέρχονται.

Οι προηγμένες στρατηγικές omnichannel των κινεζικών εταιρειών τους έχουν βοηθήσει πολύ.

Το livestream και η πώληση μέσω WeChat έχουν κερδίσει δυναμική ως εργαλεία πωλήσεων σε όλη την Κίνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Κίνα είναι τέσσερα με πέντε χρόνια μπροστά από την Δύση από άποψη εφοδιαστικής αλυσίδας και του ψηφιακού εμπορίου.

Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές πολυτελείας κατασκευάζουν ιατρικές προμήθειες

Οι γαλλικές και ιταλικές εταιρείες πολυτελείας κατασκευάζουν υλικά απολύμανσης, μάσκες προσώπου και ρούχα εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Η Burberry άλλαξε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας, από τα παλτά σε ρόμπες και μάσκες για νοσοκομειακούς ασθενείς.

Στις ΗΠΑ, η Ralph Lauren κατασκευάζει 250.000 ιατρικές μάσκες και 25.000 ρόμπες για τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Εν τω μεταξύ, η Nike δωρίζει περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια στις προσπάθειες αντιμετώπισης του Covid-19.

Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης μια διαφημιστική καμπάνια με το σλόγκαν «Παίξτε μέσα, παίζετε για τον κόσμο» για να ενθαρρύνετε τους Αμερικανούς να μένουν στο σπίτι.