27 Απρ 2024
READING

Αυτό είναι το σχέδιο του Μπιλ Γκέιτς για την αντιμετώπιση του COVID-19

3 MIN READ

Αυτό είναι το σχέδιο του Μπιλ Γκέιτς για την αντιμετώπιση του COVID-19

Αυτό είναι το σχέδιο του Μπιλ Γκέιτς για την αντιμετώπιση του COVID-19

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην πλέον στα 200.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, ενώ ο Λευκός Οίκος παραδέχεται τώρα ότι μεταξύ 100.000 και 240.000 Αμερικανών είναι πιθανό να πεθάνουν ακόμη και αν τηρούνται τα ισχύοντα μέτρα περιορισμού.

Εάν δεν επιβληθούν προσπάθειες μετριασμού, έως και 2,4 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πιθανό να πεθάνουν, σύμφωνα με τον Δρ. Deborah Birx, τον συντονιστή του Task Force του Λευκού Οίκου.

Κάθε από αυτά τα σύνολα αριθμών είναι τρομακτικό.

Πολλοί έχουν επικρίνει την αμερικανική καθυστερημένη απάντηση στην πανδημία των κορονοιούν λέγοντας ότι τα πράγματα είναι χειρότερα τώρα απ ‘ότι θα μπορούσαν να ήταν εάν η κυβέρνηση ενεργούσε νωρίτερα.

Αλλά ο Bill Gates λέει ότι μπορεί ακόμα να αντιμετωπιστεί αν ακολουθηθούν συγκεκριμένα βήματα και ενεργήσουν γρήγορα σε αυτά.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν επιτυχημένα τον κορονοϊό. Αλλά το παράθυρο για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων δεν έκλεισε”.

“Οι επιλογές που εμείς και οι ηγέτες μας κάνουμε τώρα θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο πόσο σύντομα αρχίζουν να πέφτουν οι αριθμοί των κρουσμάτων, πόσο καιρό η οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση και πόσοι Αμερικανοί θα χάσουν έναν αγαπημένο λόγω του COVID-19”.


Τα τρία βήματα στο σχέδιο του Gates είναι τα εξής:

Απομόνωση σε όλη την χώρα. ο Γκέιτς λέει ότι η σημερινή κατάσταση και η αποσπασματική προσέγγιση δεν λειτουργεί, επειδή είναι τόσο ασυνεπείς. “Αυτή είναι μια συνταγή για την καταστροφή. Επειδή οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στις πολιτείες το ίδιο μπορεί να κάνει και ο ιός”,

Η λύση του «Οι ηγέτες της χώρας πρέπει να είναι σαφείς: απομόνωση παντού».

Τα τέστ για το COVID-19 πρέπει να είναι μεθοδικά και εξορθολογισμένα. ο Gates υποστηρίζει ότι “οι Αμερικανοί κάνουν πολύ λίγες δοκιμές και οι δοκιμές που διεξάγονται παίρνουν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα”.

“Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε καλή κατανόηση για το πόσοι άνθρωποι είναι πραγματικά μολυσμένοι ή ένας καλός χάρτης πορείας για το πού ήταν ο ιός και πού πηγαίνει στη συνέχεια”.

“Για αυτό η χώρα χρειάζεται ξεκάθαρες προτεραιότητες για το σε ποιους γίνονται τεστ και πρέπει να διατεθούν πολύ περισσότερα”.

“Πρώτοι στον κατάλογο θα πρέπει να είναι οι άνθρωποι με ουσιαστικούς ρόλους, όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και να ακολουθούνται από βαρύτερα συμπτωματικούς ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο να γίνουν σοβαρά άρρωστοι και εκείνοι που είναι πιθανόν να έχουν εκτεθεί”.

Μια προσέγγιση βασισμένη στα δεδομένα για την ανάπτυξη του εμβολίου. Τέλος, ο Gates λέει ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πρέπει να αποφύγουν να διασπείρουν φήμες ή ελπίδες ότι ένα συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της νόσου – διότι αυτό θα οδηγήσει μόνο σε συσσώρευση και πανικό, και μπορεί να αποδειχθεί αναποτελεσματική.

Αντί αυτού ο Gates λέει: “Πρέπει να επιμείνουμε στη διαδικασία που λειτουργεί.Γρήγορες δοκιμές με διάφορους υποψηφίους και ενημερώνεται το κοινό όταν βγαίνουν τα αποτελέσματα”.

Ο Gates σημειώνει επίσης ότι εάν οι επιστήμονες κάνουν τα πάντα σωστά, ένα εμβόλιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο σε 18 μήνες. Αλλά τότε θα υπάρχει το ζήτημα της διανομής, το οποίο δεν μπορούμε να περιμένουμε να σχεδιάσουμε μέχρι να είναι έτοιμο το εμβόλιο.

Λέει ότι πρέπει να “ξεκινήσουμε τώρα με την κατασκευή των εγκαταστάσεων όπου θα γίνουν αυτά τα εμβόλια”.

Ο Gates τελειώνει την έκθεσή του, λέγοντας ότι “αν και τα πράγματα έμοιαζαν ζοφερά μέχρι τώρα, πιστεύει ότι είναι καιρός να αντιστρέψουμε την πορεία και να ενεργήσουμε γρήγορα.

“Εξακολουθώ να πιστεύω ότι εάν πάρουμε τις σωστές αποφάσεις τώρα, ενημερωμένοι από την επιστήμη, τα δεδομένα και την εμπειρία των επαγγελματιών του ιατρικού τομέα, μπορούμε να σώσουμε ζωές και να επιστρέψουμε τη χώρα στην κανονικότητα”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.