26 Απρ 2024
READING

Ενημέρωση και καθησυχασμό αναμένουν οι καταναλωτές από τα brands

2 MIN READ

Ενημέρωση και καθησυχασμό αναμένουν οι καταναλωτές από τα brands

Ενημέρωση και καθησυχασμό αναμένουν οι καταναλωτές από τα brands

Είναι παραπάνω από προφανές ότι όλα τα τα brands ζούν μια εποχή αβεβαιότητας αναφορικά με την επικοινωνία τους αλλά δεν θα πρέπει να σταματήσουν εντελώς να διαφημίζονται, υποστηρίζει έρευνα της Kantar.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 25.000 άτομα
σε πάνω από 30 χώρες, οι καταναλωτές περιμένουν από τις εταιρείες κυρίως να δείξουν φροντίδα για τους εργαζομένους τους και να εφαρμόσουν πολιτικές εργασίας από απόσταση για την υποστήριξή τους.

Τα ευρήματα αποτυπώνουν ότι αν και πολλά είναι τα brands που σκέφτονται να περικόψουν τα κόστη, υπολογίζεται ότι απουσία 6 μηνών από διαφήμιση στην τηλεόραση θα φέρει μείωση 39% στο σύνολο του brand communication awareness, καθυστερώντας ενδεχομένως την ανάκαμψη στην μετά-κορωνοϊό εποχή.

Για τους «παίκτες» που θα συνεχίσουν να διαφημίζονται, θα χρειαστούν ορισμένες προσαρμογές.

Πάνω από το 75% συμμετεχόντων δήλωσαν ότι θέλουν οι μάρκες να μιλήσουν για το πώς συμβάλλουν στη νέα καθημερινότητα, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό που επιθυμεί να γνωρίζει ποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν για την αντιμετώπιση της νέας πρόκλησης.

Όσον αφορά τον τόνο της επικοινωνίας, το 70% των καταναλωτών αναμένει από τα brands να υιοθετήσουν έναν καθησυχαστικό τόνο, ενώ το 40% πιστεύει ότι το χιούμορ θα πρέπει να αποφευχθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 3 στους 4 ανέφεραν ότι οι εταιρείες δεν θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την πανδημία για την προώθησή τους.

Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση τα μέσα ακολουθεί τη νέα πραγματικότητα που επιβάλλεται από την πανδημία.

Η χρήση του internet αυξάνεται κατά 70%, η παρακολούθηση τηλεόρασης κατά 63%, ενώ το engagement στα social media ενισχύεται κατά 61% σε σχέση με τα συνηθισμένα ποσοστά χρήσης.

Όσον αφορά τις πλατφόρμες messaging, η χρήση του Whats app αυξήθηκε κατά 40%: στα πρώτα στάδια της πανδημίας, η αύξηση κυμάνθηκε στο 27%, στη μέση στο 41%, ενώ χώρες σε πιο προχωρημένα στάδια εξέλιξης της πανδημίες είδαν αύξηση της τάξης του 51%.

Υψηλότερα ποσοστά αύξησης της χρήσης των εφαρμογών messaging παρατηρήθηκαν στην ηλικιακή ομάδα 18-34, με τα Whatsapp, Facebook και Instagram να καταγράφουν άνοδο 40% στη χρήση από άτομα κάτω των 35 ετών. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.