Τι αποκαλύπτει η άνοδος του Zoom για το πώς μιλάμε με συναδέλφους

Καλώς ήλθατε στην επικοινωνία στην εποχή του κορονοϊού.

Η κοινωνική απομάκρυνση και η απομόνωση για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο πείραμα στο σπίτι και μαζί του ερωτήσεις για το πώς να μοιράζονται μηνύματα με το προσωπικό που είναι διάσπαρτο στους τέσσερις ανέμους.

Η αντίδραση των εταιρειών στο κλείσιμο των γραφείων τους έχει δώσει προτεραιότητα στην ανθρώπινη σύνδεση μέσω της καθαρής αναμετάδοσης πληροφοριών.

Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές κατέρρευσαν σχεδόν αμείλικτα, αλλά οι μετοχές του Zoom, online βίντεο και υπηρεσία τηλεδιάσκεψης, έχουν αυξηθεί φέτος κατά 91%, καθώς η ζήτηση είναι απίστευτη.

Σύμφωνα με τους αναλυτές Bernstein Research, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, το Zoom είχε προσθέσει 2,8 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, ξεπερνώνας κατά πολύ τα 1,99 εκατομμύρια τον μήνα κατά μέσο όρο σε ολόκληρο το 2019.

Μια έρευνα το 2019 της Microsoft και της YouGov ρώτησε τους υπαλλήλους πώς επικοινωνούσαν καθημερινά.

Πρόσωπο με πρόσωπο με 74% και από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο 69% τ. Μόνο το ήμισυ στο 55% έκανε καθημερινές κλήσεις.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν ήταν πραγματικά κάτι σημαντικό μέχρι τη δεκαετία του 1990, αλλά πλέον έχει ξεπεράσει κατά πολύ το τηλέφωνο που έχει ιστορία 144 ετών, παρά το γεγονός ότι όλοι το έχουν στην τσέπη τους.

Η πτώση αντανακλά τις επιχειρήσεις που προσαρμόζονται στις αλλαγές συμπεριφοράς από τους πελάτες και τους υπαλλήλους.

Αυτό που οι άνθρωποι ήθελαν για τα τελευταία 13 χρόνια δεν ήταν να μιλήσουν τηλεφωνικά. Η Nielsen επεσήμανε τη μετάβαση σε σιωπηλή επικοινωνία το φθινόπωρο του 2007, όταν για πρώτη φορά ο μέσος αριθμός μηνιαίων μηνυμάτων ανά άτομο (218) ξεπέρασε τον μέσο όρο τηλεφωνημάτων (213). Ποτέ δεν ξανάλλαξε αυτό.

Οι έφηβοι τότε οδήγησαν την “επανάσταση”. Τα άτομα ηλικίας 13 έως 17 ετών άλλαξαν τους τρόπους επικοινωνίας την άνοιξη του 2008, στέλνοντας και λαμβάνοντας 1,742 μηνύματα κατά μέσο όρο ανά μήνα. Ταυτόχρονα, μίλησαν τηλεφωνικά μόνο 231 φορές το μήνα. Δέκα χρόνια μετά, αυτοί οι έφηβοι βρίσκονται στο χώρο εργασίας ως επαγγελματίες και δεν θέλουν να μιλήσουν για να επικοινωνήσουν.

Η απροθυμία χρήσης των φωνητικών επικοινωνιών σε επαγγελματική επίπεδο είναι σίγουρα ένα βασικό χαρακτηριστικό των νέων όπως οι Millenials και οι Gen Zs.

Έχουν διαφορετική εμπειρία και σχέση με τις φωνητικές επικοινωνίες. Ακόμη και η προτίμηση τους για το βίντεο δείχνει ότι δεν προτιμούν αμφίδρομη επικοινωνία.

Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν να καλούν, σύμφωνα με μια μελέτη του 2019.

Τα μηνύματα με τη μορφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, WhatsApp και Slack φαίνεται να είναι ο κανόνας τώρα. Η πλειοψηφία ανταλάσσει μηνύματα πριν τηλεφωνήσει, κάτι που φαίνεται να είναι ένας άγραφος κανόνας, η νέα επιχειρηματική εθιμοτυπία.

Οι άνθρωποι κατανοούν την αξία του χρόνου του άλλου και είναι πιο προσεκτικοί γι ‘αυτό, έτσι στέλνουν ένα μήνυμα αντί να διακόψουν με μια κλήση που πρέπει να απαντήσει ο άλλος εκείνη την στιγμή.

Οι κλήσεις ενόχλησης αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα στην επιδείνωση της σχέσης μας με το τηλέφωνο.

Οι εποχές αλλάζουν και μαζί με αυτό αλλάζει ο τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων.Είναι προφανές ότι η αποστασιοποίηση και η αποξένωση δημιουργούν νέες νόρμες και οι νεότεροι άνθρωποι επιβάλλουν αυτή την αλλαγή.