20 Απρ 2024
READING

Γνωστά λογότυπα στην εποχή του κορονοϊού

2 MIN READ

Γνωστά λογότυπα στην εποχή του κορονοϊού

Γνωστά λογότυπα στην εποχή του κορονοϊού

Οι προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού έχουν κλείσει τις πόρτες καταστημάτων, αδειάζουν τα γήπεδα και αλλάζουν τη ζωή σε όλο τον κόσμο.

Ο οικονομικός αντίκτυπος θα είναι σοβαρός, αν και είναι πολύ νωρίς για να πούμε πώς η κρίση θα αλλάξει τα παγκόσμια εμπορικά σήματα.

Εν τω μεταξύ, ο γραφίστας Jure Tovrljan με έδρα τη Σλοβενία ​​ξαναδημιούργησε μερικά από τα πιο εικονικά λογότυπα του κόσμου για τη νέα εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο Tovrljan είχε την ιδέα πριν από μια εβδομάδα, λέει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όταν είδε το λογότυπο της γοργόνας Starbucks και αναρωτήθηκε πώς θα έμοιαζε με μάσκα.

Ο Tovrljan επανασχεδίασε 12 λογότυπα από μάρκες όπως η Mastercard, το NBA, η Nike και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Οι νέες εκδοχές χρησιμοποιούν ένα απλό παιχνίδι με λέξεις: Η United Airlines γίνεται “διαιρεμένη”, η επωνυμία της Nike “Do Just It” γίνεται “Απλά μην το κάνεις”. το U.S. Open γίνεται “Η.Π.Α. κλειστό”; LinkedIn γίνεται “LockedIn.”

«Προσπάθησα να βρω κάτι σε κάθε μάρκα που επικοινωνεί άψογα σε κανονικές συνθήκες, αλλά είναι λάθος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές – γοργόνα χωρίς μάσκα, η Nike μας λέει απλά να το κάνουμε, κύκλοι Mastercard να αλληλεπικαλύπτονται», εξηγεί ο Tovrljan.

Σε μερικά επανασχεδιασμένα λογότυπα, ο Tovrljan χρησιμοποίησε οπτικό ελιγμό του χεριού αντί για αλλαγές στην ετικέτα για να επικοινωνήσει το νέο σχήμα.

Ο Tovrljan αύξησε το αρνητικό χώρο μεταξύ των δαχτυλιδιών στο λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων για να τα ξεχωρίσει τελείως.

Τράβηξε τους επικαλυπτόμενους κόκκινους και κίτρινους κύκλους του αρχικού λογότυπου Mastercard, το οποίο σχεδιάστηκε για να τονίσει τη “συνδεσιμότητα”.

Το λογότυπο NBA, το οποίο χαρακτηρίζει τη σιλουέτα ενός παίκτη μπάσκετ σε κίνηση, έχει περιστραφεί κατά 90 μοίρες για την περίοδο της κοινωνικής αποστασιοποίησης:

Ενώ τα λογότυπα του Tovrljan είναι μόνο πειράματα σκέψης, μερικά σήματα έχουν κάνει πραγματικές αλλαγές στα λογότυπα τους για να εκφράσουν καλύτερα αυτή την τρέχουσα στιγμή της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.