25 Απρ 2024
READING

Φόβος στο Amazon για άρρωστους εργαζόμενους και υπερωρίες

2 MIN READ

Φόβος στο Amazon για άρρωστους εργαζόμενους και υπερωρίες

Φόβος στο Amazon για άρρωστους εργαζόμενους και υπερωρίες

Την περασμένη εβδομάδα το Amazon ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 100.000 νέους εργαζόμενους για να διαχειριστεί την τεράστια ποσότητα παραγγελιών που τροφοδοτούνται από την πανδημία COVID-19.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Amazon, Jeff Bezos, παρουσίασε τον ρόλο της εταιρείας στην κρίση ως βασικό δημόσιο πόρο. “Παρέχουμε μια ζωτική υπηρεσία στους ανθρώπους παντού, ειδικά σε αυτούς, όπως οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι.Οι άνθρωποι εξαρτώνται από εμάς.”

Για να κάνει καλύτερη την κατάσταση στους εργαζόμενους η εταιρεία δήλωσε ότι θα αυξήσει τον κατώτατο ωριαίο μισθό της από $15 σε $17. «Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν ήδη απολυθεί από άλλες εταιρείες θα έρθουν μαζί μας μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στις δουλειές που είχαν», έγραψε ο Μπέζος.

Αλλά πίσω στα “παρασκήνια”, οι εργαζόμενοι σε πολλά κέντρα εκπλήρωσης του Amazon στις Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν την οργή τους καθώς ισχυρίζονται έλλειψη προφυλάξεων ασφαλείας και έντονων πιέσεων για να πετύχουν μεγαλύτερο αριθμό παραγγελιών, αντανακλώντας αντίστοιχες καταγγελίες των εργαζομένων του Amazon στην Ευρώπη.

Η Amazon επιμένει ότι λαμβάνει πολλές προφυλάξεις ασφαλείας.Περιλαμβάνουν πιο έντονο και συχνό καθαρισμό περιοχών υψηλής κυκλοφορίας, όπως λαβές θυρών, κουμπιά ανελκυστήρων,θυρίδες,τραπέζια σε χώρους ανάπαυσης και απαιτεί από τους υπαλλήλους να παραμείνουν στο σπίτι εάν νιώθουν αδιαθεσία.

Η Amazon έχει θεσπίσει ορισμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα παρέχει στους εργαζόμενους δύο εβδομάδες άδεια μετ ‘αποδοχών για υπαλλήλους οι οποίοι λαμβάνουν επίσημη διάγνωση κοροναϊού ή βρίσκονται σε καραντίνα.

Μάλιστα υπάρχει αρκετή συζήτηση για τις υπερωρίες καθώς η ζήτηση είναι υπερβολική και δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκπλήρωσης όλων αυτών των παραγγελιών.

Σαφώς, το Amazon είναι μια σωτήρια υπηρεσία για τους δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανών που μένουν στο σπίτι. Η ηλεκτρονική παραγγελία επιτρέπει κοινωνική απομόνωση και για τους ανθρώπους με δύσκολες καταστάσεις υγείας, η παραγγελία από το Amazon θα μπορούσε να σώσει τη ζωή τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.