19 Απρ 2024
READING

Τα εργοστάσια της Apple λειτουργούν, αλλά υπάρχει ανησυχία για τη ζήτηση του iPhone

2 MIN READ

Τα εργοστάσια της Apple λειτουργούν, αλλά υπάρχει ανησυχία για τη ζήτηση του iPhone

Τα εργοστάσια της Apple λειτουργούν, αλλά υπάρχει ανησυχία για τη ζήτηση του iPhone

Καθώς η Κίνα ανοίγει την οικονομία της μετά από μήνες κλεισίματος, τα εργοστάσια iPhone της Apple ξεκίνησαν σε μεγάλο βαθμό να λειτουργούν.

Αλλά με την πανδημία του κορονοϊού που διαδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο, το μεγάλο ερώτημα για την εταιρεία είναι πόσοι αγοραστές θα υπάρχουν τόσο για τα τρέχοντα μοντέλα όσο και για το νέο τηλέφωνο που αναμένεται το φθινόπωρο.

Η αύξηση της παραγωγής για νέα τηλέφωνα που λειτουργούν με δίκτυα επόμενης γενιάς 5G έχει αναβληθεί παρόλο που εξακολουθεί να είναι εφικτό τα τηλέφωνα 5G να μπορούν να ξεκινήσουν κανονικά το φθινόπωρο.

Κανένας δεν μιλά πια για ανθρώπινο δυναμικό ή έλλειψη υλικών στην Κίνα πια. Τώρα ο καθένας εξετάζει αν η ζήτηση από τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη θα μπορούσε να επανέλθει.

Η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό στις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο του Βιετνάμ, όπου οι οθόνες συναρμολογούνται προτού φτάσουν στην Κίνα για να τοποθετηθούν στα τηλέφωνα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία έκλεισε τα καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο και ξανάνοιξε τα καταστήματα στην Κίνα.

Με μεγάλο μέρος της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών σε αποκλεισμό και την ανεργία σε ανήσυχα επίπεδα σε παγκόσμια κλίμακα, υπάρχει ελάχιστη σαφήνεια σχετικά με το πότε η ζήτηση μπορεί να επιστρέψει.

Η εταιρεία θα μπορούσε ακόμη να αντιμετωπίσει περαιτέρω προβλήματα με την αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς χώρες όπως η Μαλαισία και το Βιετνάμ επιβάλλουν νέους περιορισμούς για την καταπολέμηση του κορωναϊού.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια έρευνα σε πάνω από 2.600 ενήλικες που διεξήχθη στις 18-20 Μαρτίου, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να ξοδέψουν περίπου το ίδιο στον τομέα των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης όπως πριν από την εμφάνιση του ιού.

Αλλά εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, οι ερωτηθέντες χωρίστηκαν ομοιόμορφα, με το ένα τρίτο περίπου να λέει ότι θα δαπανούσαν λιγότερο, το ίδιο ή και περισσότερο στις ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης όταν οι συνθήκες επανέλθουν στο φυσιολογικό.

Βέβαια τώρα στις ΗΠΑ με εκτιμήσεις για 1.000.000 κρούσματα στην Αμερική είναι εξαιρετικά δύσκολο για όλους να εκτιμήσουν τις πωλήσεις για το 2020.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.