23 Απρ 2024
READING

Η EasyJet προσγειώνει όλα τα αεροπλάνα λόγω κορωνοϊού

2 MIN READ

Η EasyJet προσγειώνει όλα τα αεροπλάνα λόγω κορωνοϊού

Η EasyJet προσγειώνει όλα τα αεροπλάνα λόγω κορωνοϊού

Στο κανονικό πρόγραμμα η EasyJet έχει πτητικό έργο που εξυπηρετεί 159 αεροδρόμια και 1.051 δρομολόγια.

Η εταιρεία δήλωσε πως προχώρησε σε αυτή την «άνευ προηγουμένου ταξιδιωτική απαγόρευση» εξαιτίας των κυβερνητικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοΐού σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Ήδη είχε ακυρώσει τις περισσότερες πτήσεις της αλλά πραγματοποιούσε πτήσεις διάσωσης και επαναπατρισμού πολιτών από άλλες χώρες.  

Η κίνηση αυτή έγινε καθώς η περιφερειακή αεροπορική εταιρεία Loganair  της Σκωτίας είπε ότι οι αεροπορικές εταιρείες ήταν απίθανο να επιβιώσουν χωρίς κυβερνητική διάσωση.  

Η EasyJet δήλωσε ότι το πλήρωμά της θα παραμείνει σε καθεστώς «άδειας», με το προσωπικό να πληρώνεται το 80% του μισθού του από την 1η Απριλίου μέσω του συστήματος διατήρησης θέσεων εργασίας που προώθησε η κυβέρνηση.  

Η έδρα της EasyJet βρίσκεται στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου και διαθέτει 331 αεροπλάνα. Σε κανονικές συνθήκες εξυπηρετεί 159 αεροδρόμια και 1.051 δρομολόγια.  

Τεράστια ζημιά για τις αεροπορικές εταιρείες  

Ο τεράστιος όγκος των πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σταματήσει λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, που επιβλήθηκαν για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ πολλές αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να επιδιώξουν κυβερνητική βοήθεια για να επιβιώσουν.  

Η Virgin Atlantic έχει ήδη δηλώσει ότι θα επιδιώξει τη διάσωσή της και οι αεροπορικές εταιρείες όπως η EasyJet αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.  

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει δηλώσει ότι θα πάρει μόνο μέτρα για να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες που πλήττονται από τον κορωνοϊό «ως έσχατη λύση» κατά περίπτωση.  

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.