20 Απρ 2024
READING

Mercedes-Benz και Fiat αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πανδημίας

2 MIN READ

Mercedes-Benz και Fiat αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πανδημίας

Mercedes-Benz και Fiat αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πανδημίας

Η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler  βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες για την εξασφάλιση νέας πιστωτικής διευκόλυνσης ύψους τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ (11 δισ. δολ.), η οποία θα την βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέρουν πληροφορίες.

Η εταιρεία αναζητά κεφάλαια 10 έως 15 δισ. ευρώ και ίσως η ανακοίνωση του τελικού ποσού να γίνει την επόμενη εβδομάδα, οι συνομιλίες με δυνητικούς δανειστές βρίσκονται σε εξέλιξη και ο ακριβής χρόνος και η δομή της συμφωνίας μπορεί να διαφοροποιηθούν.

Η κίνηση αποτελεί μέρος μιας σειράς μέτρων για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων και φορτηγών της Mercedes-Benz κατά την περίοδο της κρίσης του κορονοϊου.

Fiat, Airbus

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή πρόκληση μετά την πανδημία που έπληξε τη ζήτηση από την Κίνα μέχρι την Ευρώπη και η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επιβάλει περιορισμούς στους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις μεταφορές για την καταπολέμηση του ιού.

Την περασμένη εβδομάδα, η Daimler και άλλοι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αναγκάστηκαν να σταματήσουν την παραγωγή στα εργοστάσια τους στην περιοχή και έκτοτε επέκτειναν το κλείσιμο εγκαταστάσεων και στη Βόρεια Αμερική.

Η ραγδαία μείωση της ζήτησης αυτοκινήτων ώθησε την Standard & Poors την Πέμπτη να μειώσει τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις της Daimler και της BMW κατά μία βαθμίδα.

Στο μεταξύ, και άλλοι βιομηχανικοί κολοσσοί λαμβάνουν επίσης μέτρα για την τόνωση της ρευστότητας. Η Fiat Chrysler Automobiles υπέγραψε νέα πιστωτική διευκόλυνση 3,5 δισ. ευρώ με δύο τράπεζες, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη.

Η Daimler, που εδρεύει στη Στουτγάρδη, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα περιορίσει το ωράριο εργασίας στις εγχώριες εγκαταστάσεις της.

Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία το κράτος καταβάλλει μέρος του μειωμένου μισθού για τους εργαζόμενους. Η αποφυγή μαζικών απολύσεων βοήθησε τους Γερμανούς κατασκευαστές να αυξήσουν την παραγωγή τους μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση πριν από μια δεκαετία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.