24 Απρ 2024
READING

Πώς οι φωτορεπόρτερ καταγράφουν την κρίση του κορονοϊού

1 MIN READ

Πώς οι φωτορεπόρτερ καταγράφουν την κρίση του κορονοϊού

Πώς οι φωτορεπόρτερ καταγράφουν την κρίση του κορονοϊού

Οι φωτορεπόρτερ δουλεύουν στην πρώτη γραμμή κάθε ιστορίας που ξεδιπλώνεται, αλλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Από τις πρώτες περιπτώσεις που εμφανίστηκαν στο Wuhan, στην Κίνα τον Δεκέμβριο, ο κορονοϊός έγινε γρήγορα “η καθοριστική παγκόσμια κρίση υγείας της εποχής μας”, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Περισσότεροι από 650.000 άνθρωποι σε τουλάχιστον 154 χώρες έχουν αρρωστήσει και έχουν τεθεί σε καραντίνα σε πολύ περιορισμένες κυβερνητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία και ακόμη και κρουαζιερόπλοια.

Πάνω από 30.000 έχουν πεθάνει. Καθώς οι κυβερνήσεις αγωνίζονται για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, τα εθνικά σύνορα έχουν κλείσει, τα σχολεία και οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει, και οι άνθρωποι παντού ανησυχούν.

Αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για τους φωτογράφους, οι οποίοι πρέπει να καταγράψουν μια κρίση που ορίζεται από την κοινωνική αποστασιοποίηση – η μάσκα προσώπου είναι το πιο δυνατό σύμβολο της.

Και όμως οι φωτορεπόρτερ σε όλο τον κόσμο προσπαθούν πέρα ​​από τη μάσκα να καταγράψουν τη ζωή στην εποχή του Covid-19 ενώ προσπαθούν να παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.