20 Απρ 2024
READING

Volkswagen και Aston Martin αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του κορονοιού

2 MIN READ

Volkswagen και Aston Martin αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του κορονοιού

Volkswagen και Aston Martin αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του κορονοιού

Σε αναγκαστική άδεια ετοιμάζεται να θέσει η Volkswagen περίπου 80.000 εργαζόμενους στη Γερμανία, λόγω της μείωσης της παραγωγής που προκαλεί η κρίση του κορονοϊού.

«Η παρούσα εξάπλωση του κορονοϊού οδηγεί την Volkswagen (VW) στο να πρέπει να προσαρμόσει το πρόγραμμα παραγωγής», δήλωσε εκπρόσωπός της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο λόγος είναι οι δυσκολίες παραδόσεων και η μείωση των πωλήσεων ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Εξ αιτίας αυτών δημιουργούνται σημαντικές μειώσεις εργασίας τόσο στην παραγωγή όσο και σε συναφής τομείς. Ως εκ τούτου, η VW θα αιτηθεί την έγκριση εργασίας μειωμένου χρόνου.

Η εργασία μειωμένου χρόνου σχεδιάζεται για τα εργοστάσια στην Κάτω Σαξονία, την Έσση και την Σαξονία μέχρι τις 3 Απριλίου. Η θυγατρική της, η MAN, η Audi και η Porsche έχουν επίσης υποβάλει αίτηση για εργασία μειωμένου χρόνου εξαιτίας της πανδημίας.

Η VW είχε σταματήσει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή στα ευρωπαϊκά εργοστάσιά της την περασμένη εβδομάδα, επειδή οι αλυσίδες εφοδιασμού είχαν σπάσει και εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού δεν πωλήθηκαν σχεδόν καθόλου αυτοκίνητα.

Στην αναστολή της παραγωγής σε όλες τις μονάδες που διαθέτει στο Ηνωμένο Βασίλειο προχωρά η Aston Martin,  ξεκινώντας από αύριο έως τις 20 Απριλίου για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει πλήξει τη ζήτηση για τα αυτοκίνητά της.

Η πολυτελής βρετανική μάρκα δήλωσε ότι η επιδημία αύξησε τους κινδύνους για την οικονομική της απόδοση το 2020, καθώς μόνο το ένα τρίτο του παγκόσμιου δικτύου αντιπροσώπων της λειτουργεί σήμερα, αναφέρει το Reuters.

Η Aston Martin, διαθέτει δύο εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το εργοστάσιό στη πόλη Gaydon στην Αγγλία κατασκευάζει τα παραδοσιακά σπορ αυτοκίνητα, ενώ το εργοστάσιο στη πόλη St Athan στην Ουαλία, κατασκευάζει το νέο DBX SUV της εταιρείας. Πρόκειται για το πρώτο SUV της μάρκας, από το οποίο προσδοκούσε να αυξήσει τα κέρδη της.

Η Aston Martin εισέρχεται στη λίστα των αυτοκινητοβιομηχανιών Bentley, Vauxhall, Mini, Rolls-Royce, Nissan, Jaguar Land Rover, Toyota και Honda, που σταμάτησαν την παραγωγή οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της πανδημίας. Η Ford έχει επίσης σταματήσει την παραγωγή κινητήρων στο εργοστάσιο της Ουαλίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.