18 Απρ 2024
READING

«Επιθετική» απάντηση της Walmart στα νέα δεδομένα

3 MIN READ

«Επιθετική» απάντηση της Walmart στα νέα δεδομένα

«Επιθετική» απάντηση της Walmart στα νέα δεδομένα

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει ενσκήψει, η ζήτηση του καταναλωτικού κοινού για τις υπηρεσίες των σούπερ μάρκετ σε παγκόσμιο επίπεδο κινείται σε πρωτόγνωρα υψηλά επίπεδα.

Κάτι που έχει προκαλέσει μια σειρά από ζητήματα αναφορικά με την λειτουργικότητα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, την επάρκεια των διαθέσιμων προϊόντων, την δυνατότητα απόκρισής τους στα έντονα «θέλω» των πελατών τους και δη σε ασφυκτικό χρονικά πλαίσιο.   

Μάλιστα, οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ αναγκάστηκαν να προβούν στην παύση της λειτουργίας καταστημάτων, αλλά και στον περιορισμό του χρόνου εξυπηρέτησης του κοινού εξαιτίας του COVID-19 και των επιπτώσεων που έχει στο ανθρώπινο δυναμικό τους. 

Άμεση πρόσληψη 150.000 ωρομίσθιων υπαλλήλων

Υπό αυτό το πρίσμα, η Walmart αποφάσισε να κινηθεί «επιθετικά» σε μια προσπάθεια να ενδυναμώσει τις δομές της και να ανταπεξέλθει στην αλματώδη αύξηση των επισκέψεων στα φυσικά καταστήματα του δικτύου της, και την εκτίναξη των ηλεκτρονικών παραγγελιών, σε συνάρτηση με την διαθεσιμότητα των αποθεμάτων της.

Για αυτό, λοιπόν, και θα προβεί στην άμεση πρόσληψη 150.000 ωρομίσθιων υπαλλήλων, με διαδικασίες εξπρές, προκειμένου να ενισχύσει το δυναμικό της σε κάθε μέτωπο: Από τα καταστήματα και τις αποθήκες μέχρι τα κέντρα διανομής.

Μάλιστα, πρόθεση της μεγαλύτερης λιανεμπορικής αλυσίδας παγκοσμίως είναι να προχωρήσει στην μονιμοποίηση μέρους του προσωπικού που θα προσλάβει μέχρι τις αρχές Μαϊου.

Επιπροσθέτως, ο τομέας του ανθρώπινου δυναμικού της αλυσίδας σχεδίασε μια ξεχωριστή όσο και εξόχως ταχεία διαδικασία υποδοχής και αξιολόγησης των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, η οποία από το δεκαπενθήμερο που συνήθως ισχύει, πλέον θα ολοκληρώνεται εντός 24 ωρών!

Όμως, το top management της Walmart αποφάσισε να επιβραβεύσει και τους υφιστάμενους ωρομίσθιους υπαλλήλους που απασχολεί για την σκληρή δουλειά και την εν γένει αποδοτικότητά τους, προσφέροντάς ένα bonus της τάξεως των 300 δολαρίων για τους full-time και $150 για τους part-time υπαλλήλους της. 

Μέριμνα για τους μεγαλύτερης ηλικίας πελάτες

Προ ημερών η Walmart ανακοίνωσε την λειτουργία των καταστημάτων της σε μειωμένο ωράριο σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, προκειμένου οι συνεργάτες της να προλαβαίνουν να ανανεώνουν το στοκ των διαθέσιμων προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να λαμβάνει χώρα εκτενής καθαρισμός και απολύμανση στους χώρους των καταστημάτων.

Επιπροσθέτως, ο λιανεμπορικός γίγαντας γνωστοποίησε πως κάθε Τρίτη, από τις 24 Μαρτίου μέχρι και τις 28 Απριλίου, 2020 προχώρησε στο λανσάρισμα ειδικών ωρών για την πραγματοποίηση αγορών από όσους πελάτες είναι άνω των 60 ετών, ως μια ένδειξη έμπρακτης υποστήριξης προς «ευάλωτους» πληθυσμούς.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματά της θα ανοίγουν τις πόρτες τους μια ώρα νωρίτερα από το συνηθισμένο τους ωράριο, προκειμένου οι μεγαλύτερης ηλικίας πελάτες να είναι σε θέση να πραγματοποιούν με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια σε ότι αφορά την υγεία τους, τις αγορές τους.   

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Walmart σε εβδομαδιαία βάση στα περισσότερα από 11.500 καταστήματα που διαθέτει σε 27 χώρες παγκοσμίως, αλλά και στα websites ηλεκτρονικού εμπορίου που «τρέχει» «υποδέχεται» τουλάχιστον 265 εκατομμύρια πελάτες.

Όσο για τον κύκλο εργασιών της κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2020, διαμορφώθηκαν στα 524 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ απασχολεί περισσότερους από 2,2 εκατομμύρια υπαλλήλους και συνεργάτες σε διεθνές επίπεδο. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.