25 Απρ 2024
READING

Bill Gates |η αύξηση θα είναι εκθετική εάν δεν “κλείσει” η χώρα

2 MIN READ

Bill Gates |η αύξηση θα είναι εκθετική εάν δεν “κλείσει” η χώρα

Bill Gates |η αύξηση θα είναι εκθετική εάν δεν “κλείσει” η χώρα

Ο Μπιλ Γκέιτς σε συνεντευξή του δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να εφαρμόσουν άμεσα, καθολικό shutdown σε όλες τις Πολιτείες, προειδοποιώντας πως η τμηματική εφαρμογή των μέτρων δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.   

Μιλώντας στο CNN, ο ιδρυτής της Microsoft και συνιδρυτής του ιδρύματος “Bill and Melinda Gates Foundation” είπε ότι η Κίνα εφάρμοσε το shutdown «με πολύ σοβαρό τρόπο» και «πολύ πιο αποφασιστικό» από οποιαδήποτε πολιτική σκοπεύουν να ακολουθήσουν ακόμα και οι «καλύτερες πολιτείες των ΗΠΑ».

«Μπαίνουμε σε μία περίοδο κλιμάκωσης που, αν κάνουμε shutdown, θα πρέπει να το κάνουμε μία φορά για 6 με 10 εβδομάδες. Όμως πρέπει να το κάνει όλη η χώρα ταυτόχρονα, να αυξήσουμε δραματικά τους ελέγχους ώστε να σταματήσουμε αυτό το κύμα πριν υπάρξει ένας μεγάλος αριθμός θανάτων».   

Αναφέρθηκε δε και στην οικονομία «για αυτό θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε την χρονική περίοδο καθώς οι πολιτείες ακολουθούν διαφορετικές στρατηγικές ή θέλουν να το κάνουν διαφορετικά από πολιτεία σε πολιτεία. Αυτό δεν θα δουλέψει. Τα κρούσματα θα αυξάνονται εκθετικά οπουδήποτε δεν επιβάλλεται shutdown”. 

Αύξηση 33% κάθε μέρα που περνά  

«Ας πούμε ότι έχεις 100 περιστατικά σε μία περιοχή και δεν κάνεις τίποτα. Ο αριθμός θα αυξάνεται κατά 33% κάθε μέρα. Από τα 100 περνάς στα 1.000, μετά στα 10.000 – είναι εκθετική η αύξηση αν δεν το σταματήσεις. Όσο πιο γρήγορα εφαρμόσουμε το lockdοwn τόσο πιο γρήγορα θα φτάσουμε στην «κορυφή» της καμπύλης. Δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμα».   

«Όσες περιοχές της χώρας δεν εφαρμόζουν shutdown, στα τέλη του Απριλίου θα αρχίζουν να βλέπουν τα νούμερά τους να κορυφώνονται. Θα είναι πάρα πολύ ψηλά ν και πιθανώς θα πρέπει να το κάνουν για επιπλέον έναν μήνα το shutdownγια να ρίξουν τα νούμερά τους πραγματικά».

«Ειλικρινά έχουμε προβλήματα με τα τεστ και πολλά από αυτά τα μέρη χωρίς επιβεβαιωμένους ασθενείς στην πραγματικότητα έχουν κρούσματα.Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν αυτό που έγινε σε τμήμα της Κίνας».    

Οι ΗΠΑ είναι πλέον πρώτες σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, με 104.837 κρούσματα, προσπερνώντας την Κίνα (86.498) και την Ιταλία (81.996). Η χώρα μετρά ήδη περισσότερους από 1.000 νεκρούς με σχεδόν τους μισούς να αφορούν ασθενείς στη Νέα Υόρκη. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.