27 Απρ 2024
READING

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων προκαλεί προβλήματα στον διαφημιστικό κλάδο

3 MIN READ

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων προκαλεί προβλήματα στον διαφημιστικό κλάδο

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων προκαλεί προβλήματα στον διαφημιστικό κλάδο

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συμφώνησε να αναβάλει τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για την πανδημία του κορονοϊού.

Οι αγώνες θα ξεκινούσαν στις 24 Ιουλίου, αλλά θα γίνουν τελικά το καλοκαίρι του 2021.

Συμφωνήθηκε επίσης να φιλοξενούν εν τω μεταξύ την ολυμπιακή φλόγα στο Τόκιο και να διατηρήσουν το όνομα Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020.

Παρά το γεγονός ότι επιμείνουν εδώ και μήνες ότι οι Αγώνες θα λάμβαναν χώρα σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι Ιάπωνες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η αναβολή είναι απαραίτητη λόγω του τι κάνει η πανδημία στις ζωές των ανθρώπων και του σημαντικού αντίκτυπου που έχει στις προετοιμασίες των παγκόσμιων αθλητών, τελικά δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθούν.

Τα νέα έρχονται μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι ο Καναδάς και η Αυστραλία δεν θα έστελναν αθλητές στους αγώνες αυτό το καλοκαίρι.

Ενώ η διαχείριση της κατάστασης εξακολουθεί να διευθετείται, η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η πρώτη από τότε που άρχισαν οι σύγχρονοι αγώνες τον 19ο αιώνα.

Είναι τώρα το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός που πρέπει να αλλάξει προγραμματισμό από τον κορονοϊό που προκάλεσε πανδημία και επίσης σταμάτησε πολλές αθλητικές προετοιμασίες.

Η ακύρωση ενός τέτοιου σημαντικού γεγονότος αποτελεί τεράστιο χτύπημα για αρκετούς οργανισμούς και βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της διαφημιστικής βιομηχανίας.

Η NBC Universal είχε ήδη πουλήσει το 90% διαφημιστικού περιεχόμενου και χρόνου κάνοντας ρεκόρ στα 1,25 δισ. δολάρια από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια διαφήμσισης που πωλήθηκαν κατά τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Το EMarketer μείωσε την προηγούμενη εβδομάδα τις εκτιμήσεις του σε παγκόσμια διαφημιστική δαπάνη κατά 20,3 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερο από ό, τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως, εκτιμώμενα 691,7 δισεκατομμύρια δολάρια,

Η αναβολή των αγώνων για το 2021 ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή που οδήγησε στην ανακοίνωση της Τρίτης, αν και φέρνει πολλά προβλήματα συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών χορηγίας που λήγουν το 2020.

Ο κλάδος των διαφημίσεων έχει ήδη δει την ακύρωση αρκετών σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων οι οποίες επηρεάζουν σοβαρά τις διαφημιστικές δαπάνες.

Τα NBA, MLB και NHL έχουν αναστείλει τις δραστηριότητες φέτος και η NCAA ακύρωσε το δημοφιλές τουρνουά καλαθοσφαίρισης του March Madness για να αποφύγει την ενθάρρυνση μεγάλων συγκεντρώσεων.

Εντούτοις, τα αθλητικά δίκτυα θα μπορούσαν να υποχρεωθούν να πληρώσουν το ΝΒΑ για τα δικαιώματα προβολής των παιχνιδιών του πρωταθλήματος, ακόμη και όταν μειώνονται τα έσοδα από διαφημίσεις.

Το δίκτυο της ESPN της Disney και το δίκτυο της AT&T ξοδεύουν συνολικά 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τη μετάδοση των παιχνιδιών NBA σε εθνικό επίπεδο.

Καθώς τα κλεισίματα των καταστημάτων επηρεάζουν τους καταναλωτές σε ολόκληρη τη χώρα, οι διαφημιζόμενοι στρέφονται σε νέες στρατηγικές για να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν ορισμένα από τα “χαμένα” τους μέσω των πωλήσεων μέσω διαδικτύου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.