19 Απρ 2024
READING

Περισσότερες 15 εκ. επισκέψεις στα super market στην Αγγλία σε μία εβδομάδα

2 MIN READ

Περισσότερες 15 εκ. επισκέψεις στα super market στην Αγγλία σε μία εβδομάδα

Περισσότερες 15 εκ. επισκέψεις στα super market στην Αγγλία σε μία εβδομάδα

Περίπου 15 εκατομμύρια περισσότερες επισκέψεις στα super market πραγματοποιήθηκαν στη Βρετανία την εβδομάδα έως τις 17 Μαρτίου έναντι της ίδιας εβδομάδας ένα μήνα νωρίτερα, καθώς η κρίση του κορονοϊού προκάλεσε τους αγοραστές να αποθηκεύουν τρόφιμα και προμήθειες.

Η μέση δαπάνη αυξήθηκε κατά 16% σε 22,13 λίρες καθώς οι καταναλωτές ξόδεψαν περισσότερα για τα είδη τροφίμων και λιγότερο σε άλλες κατηγορίες όπως τα ρούχα.

Τα super market χρειάστηκαν να εισάγουν πλαφόν αγορών για να αντιμετωπίσουν την ζήτηση,κατέλαβαν το 51% όλων των λιανικών πωλήσεων, μια αύξηση 7% σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα στα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι δρόμοι εκκενώθηκαν το Σαββατοκύριακο, καθώς οι αγοραστές έλαβαν υπόψη τις κυβερνητικές συμβουλές για να αποφύγουν περιττές μετακινήσεις.

Οι μεγάλοι λιανοπωλητές, όπως τα εμπορικά καταστήματα Primark, Debenhams και John Lewis, έχουν κλείσει τα καταστήματα, ενώ οι αλυσίδες εστιατορίων McDonald’s, Nando’s και Pret a Manger έχουν επίσης κλείσει.

Μόνο μια μειοψηφία αγοραστών ασχολείται με την επιπλέον αποθήκευση, με το 6% των αγοραστών υγρών σαπουνιών να παίρνει έκτακτες ποσότητες στο σπίτι και μόνο το 3% των αγοραστών ζυμαρικών, σύμφωνα με την ανάλυση των 100.000 αγοραστών.

Εικόνες κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο από ανθρώπους να αγοράζουν χύμα προϊόντα όπως ρολά τουαλέτας και ζυμαρικά, αλλά τα δεδομένα έρευνας έδωσαν διαφορετική εικόνα για το τι συνέβαινε.

Οι προσωρινές ελλείψεις προκαλούνται από τους ανθρώπους που προσθέτουν λίγα επιπλέον αντικείμενα και ψωνίζουν πιο συχνά – συμπεριφορά που οι καταναλωτές δεν θα θεωρούσαν αναγκαστικά ως αποθεματοποίηση.

Οι άνθρωποι τρώνε περισσότερο λόγω κοινωνικής αποστασιοποίησης και αυξημένης εργασίας από το σπίτι.

Οι καταναλωτές δαπανούν περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια λίρες κάθε μήνα για φαγητό και ποτό έξω από το σπίτι, ένα σημαντικό ποσοστό των οποίων θα διοχετευθεί τώρα μέσω των σούπερ μάρκετ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.