25 Απρ 2024
READING

Αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια ψάχνουν επιπλέον χώρο στάθμευσης για τα αεροπλάνα

2 MIN READ

Αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια ψάχνουν επιπλέον χώρο στάθμευσης για τα αεροπλάνα

Αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια ψάχνουν επιπλέον χώρο στάθμευσης για τα αεροπλάνα

Οι αεροδιάδρομοι , τα υπόστεγα συντήρησης και ακόμη και οι εσωτερικοί δρόμοι κίνησης σε μεγάλα αεροδρόμια μετατρέπονται σε γιγαντιαίες θέσεις στάθμευσης για τα αεροσκάφη.

Ο αριθμός των σταθμευμένων αεροσκαφών έχει διπλασιαστεί πάνω από 5.000 από την αρχή του έτους ενώ αναμένεται ακόμη περισσότερα να σταθμεύσουν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι αερομεταφορείς όπως η Qantas Airways και η Singapore Airlines προχωρούν με περαιτέρω ανακοινώσεις περικοπών στα χρονοδιαγράμματα πτήσεων.

Στη Φρανκφούρτη, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας είναι μια πόλη-φάντασμα σταθμευμένων αεροσκαφών.

Ο βορειοδυτικός διάδρομος προσγείωσης, συμπεριλαμβανομένων των διαδρόμων και των γεφυρών, μετατράπηκε σε χώρο στάθμευσης αεροσκαφών για την Lufthansa ,την Condor και άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Η Swiss έχει νοικιάσει θέσεις στάθμευσης σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στη Ζυρίχη.

Παρόμοια πλήθη αεροσκαφών σταθμεύουν σε άλλα μεγάλα αεροδρόμια, όπως το Χονγκ Κονγκ, το Σεούλ, το Βερολίνο και τη Βιέννη, καθώς και τα παραδοσιακά πάρκα ερήμων σε Victorville, Καλιφόρνια και Marana της Αριζόνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24.

Ακόμη και κάποια μικρότερα αεροδρόμια έχουν μετατραπεί σε χώρους στάθμευσης. Ο αερολιμένας Avalon δυτικά της Μελβούρνης αναμένει να πάρει 50 αεροπλάνα από την Qantas η οποία έστειλε 20.000 υπαλλήλους σε άδεια.

Ορισμένα αεροδρόμια, όπως η Μελβούρνη και το Μπρίσμπεϊν παρέχουν δωρεάν χώρο στάθμευσης. Ο αερολιμένας του Μπρίσμπεϊν δήλωσε ότι ορισμένες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τη χρήση των εγκαταστάσεων του, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 101 αεροσκάφη, αλλά δεν είχαν ακόμη επιτευχθεί συμφωνίες.

Η Cathay Pacific Airways μία από τις πρώτες και πιο πληγείσες από τον κορονοιό χρησιμοποιεί επιχειρησιακούς χώρους στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εταιρείες United Airlines και η American Airlines δήλωσαν ότι τα αεροσκάφη σταθμεύουν στις εγκαταστάσεις συντήρησης για την ώρα, ενώ η Delta Air Lines δήλωσε ότι εξακολουθεί να αναζητά λύσεις στο θέμα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.