19 Απρ 2024
READING

Vodafone και Wind συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19

5 MIN READ

Vodafone και Wind συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19

Vodafone και Wind συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19

Στην προσπάθεια που κάνει η πολιτεία να προβλέψει και να ελαχιστοποιήσει την εξάπλωση του ιού,οι Vodafone και Wind ανακοίνωσαν μέτρα υποστήριξης και δράσεις για να βοηθήσουν.

Η Vodafone παρουσίασε σχέδιο έξι σημείων και νέες πρωτοβουλίες για οικονομία και πολίτες.

Συγκεκριμένα, η Vodafone έχει εκπονήσει ένα σχέδιο με έξι βασικούς άξονες:

•  Τη διασφάλιση της απρόσκοπτης επικοινωνίας ιδιωτών και επιχειρήσεων
•  Την παροχή λύσεων για την εργασία και την εκπαίδευση από απόσταση 
• Τη συμπαράσταση σε επιχειρήσεις που πλήττονται από τους περιορισμούς λειτουργίας
• Τη στήριξη της κοινωνίας αλλά και τη διευκόλυνση και βοήθεια για τη συνέχιση της καθημερινής ζωής, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, τώρα που όλοι μένουμε σπίτι
• Την προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων της
• Τη συμβολή  στο έργο για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης και αντιμετώπιση της πανδημίας με την χρήση καινοτόμου τεχνολογίας και τη συνεργασία όπου απαιτείται με την πολιτεία.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης δήλωσε: “Η εξάπλωση του COVID-19 σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει ήδη τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία, την κοινωνική ζωή και στην καθημερινότητα όλων.

Το πιο σημαντικό το επόμενο διάστημα θα είναι να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις μαζί και να συνεχίσουμε τη ζωή μας, υγιείς, ασφαλείς και οραματιζόμενοι το μέλλον. Τα μέτρα για τα οποία μιλάμε σήμερα είναι οι πρώτες από τις δράσεις μας.

Θα ακολουθήσουν και νέες πρωτοβουλίες. Ο στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα στους πελάτες μας και την κοινωνία όσο μένουμε σπίτι, μαζί να συνεχίσουμε και να είμαστε έτοιμοι για το μέλλον που έρχεται – και θα είναι καλύτερο για όλους”.

Οι πρώτες δράσεις της Vodafone είναι:

1. Η διασφάλιση ποιότητας δικτύων και η δυναμική αύξηση χωρητικότητας. 
2. H αλλαγή των όρων πληρωμής για τους μικρούς προμηθευτές με την πληρωμή τιμολογίων στις 15 μέρες από την έκδοση.
3. Η δωρεάν τρίμηνη χρήση του πακέτου smart working για επιχειρήσεις 
4.Οι άμεσες αναβαθμίσεις συνδέσεων επιχειρήσεων για την υποστήριξη εργασίας από απόσταση.
5. Ο δωρεάν χρόνος ομιλίας από σταθερά προς κινητά και διεθνείς προορισμούς και μειωμένες στο μισό τιμές πακέτων δεδομένων για οικιακούς και εταιρικούς πελάτες συμβολαίου.
6. Η δωρεάν αναβάθμιση στο family πακέτο για συνδρομητές του βασικού πακέτου Vodafone TV.
7. Η πρόσβαση σε εκπαιδευτικές πλατφόρμες τρίτων για νέους και παιδιά και περαιτέρω ανάπτυξη και εμπλουτισμός της ψηφιακής πλατφόρμας ελεύθερης πρόσβασης του Ιδρύματος Vodafone Generation Next. 
8. Η προτεραιότητα, για την κάλυψη θέσεων εργασίας σχετικών με τις υπηρεσίες μας, σε ανθρώπους που η εργασία τους επηρεάστηκε από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για τον έλεγχο της πανδημίας.
9. Η εργασία πλέον από το σπίτι για το 93% των εργαζόμενων της εταιρείας. 
10. Η διάθεση της Vodafone big data analytics τεχνολογίας για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη παροχή βοήθειας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την ανάγκη να τεθούν η προστασία των ανθρώπων και η απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας ως υπέρτατες προτεραιότητες στην κρίσιμη αυτή περίοδο σημειώνει ο Νάσος Ζαρκαλής, επικεφαλής της WIND Ελλάς, σε επιστολή του προς τους συνδρομητές της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Στην επιστολή του ο Ν. Ζαρκαλής αναφέρει πως η WIND συμμετέχει με όλες της δυνάμεις της στην εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, εκφράζοντας “το βαθύ αίσθημα ευθύνης όλων μας στη WIND απέναντί σας, ιδίως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές”.

Παράλληλα, αναφέρει πως σε αυτές τις συνθήκες, η WIND θέτει την προστασία των ανθρώπων και την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας ως υπέρτατες προτεραιότητες, στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Πολιτείας #DigitalSolidarityGR, με υπευθυνότητα και ευαισθησία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες που έχουν πλέον διαμορφωθεί και γίνεται γνωστό πως για το επόμενο κρίσιμο διάστημα των 30 ημερών και για όλους τους συνδρομητές της WIND –ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις– η εταιρεία θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες δεδομένων.

Ειδικά για τους συνδρομητές της στις σκληρά δοκιμαζόμενες Ιταλία και Ισπανία, οι υπηρεσίες φωνής και δεδομένων θα είναι δωρεάν. Παράλληλα, η εταιρεία φροντίζει με τις ψηφιακές εφαρμογές της (myWIND, myF2G, myQ) η διαχείριση των συνδέσεων και η πληρωμή των λογαριασμών να πραγματοποιούνται εύκολα και γρήγορα από το σπίτι.

Ακόμη, για τις επείγουσες ανάγκες των πελατών της, τα καταστήματά μας παραμένουν ανοιχτά με μειωμένο ωράριο (09:00–15:00) και ενισχυμένα μέτρα προστασίας για εργαζόμενους και επισκέπτες.

Επίσης, αναπτύχθηκε και προσφέρεται δωρεάν ειδική εφαρμογή τηλε-διασκέψεων, στηρίζοντας τη συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων, όπως και δωρεάν πρόσβαση στην πύλη συναλλαγών gov.gr του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των εργαζομένων της εταιρείας, ο κ. Ζαρκαλής αναφέρει πως εξαρχής, όταν το ενδεχόμενο άμεσης εξάπλωσης της πανδημίας ήταν πλέον ορατό στη χώρα μας, η WIND ήταν από τις πρώτες εταιρίες που εφάρμοσαν ένα εξειδικευμένο σχέδιο διαχείρισης της κρίσης.

“Λάβαμε άμεσα και αυστηρά μέτρα προστασίας για τους περίπου 1.000 εργαζομένους μας και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε συνέχεια στο πλευρό τους. Από τις 3 Μαρτίου το 50% των εργαζομένων μας ήδη εργαζόταν από το σπίτι, ενώ στις 16 Μαρτίου το ποσοστό ήταν άνω του 95%.

Εφαρμόζουμε αυστηρά μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για τους ανθρώπους μας στα τεχνικά τμήματα που εξακολουθούν να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις μας.

Περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών δουλεύουν από τα σπίτια τους σε ποσοστό που αγγίζει το 100% χάρη στα εξελιγμένα συστήματα που έχουν στη διάθεσή τους”, σημειώνεται στην επιστολή.

“Όλες και όλοι εμείς στη WIND δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε έμπρακτα την οικογένεια. Τις ευπαθείς ομάδες. Τους επαγγελματίες. Τις επιχειρήσεις. Τον κάθε έναν ξεχωριστά. Δικό μας καθήκον είναι να προσφέρουμε την πιο κρίσιμη από ποτέ βοήθεια στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Ευχή όλων μας είναι η παγκόσμια και η εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας να έχουν άμεσα θετικά αποτελέσματα. Έως τότε, είμαστε πάντα σε επαφή, χωρίς να χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή”, καταλήγει ο κ. Ζαρκαλής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.