25 Απρ 2024
READING

Βρετανικός πόλεμος τιμών | η ευφυής απάντηση της Aldi στην Tesco

2 MIN READ

Βρετανικός πόλεμος τιμών | η ευφυής απάντηση της Aldi στην Tesco

Βρετανικός πόλεμος τιμών |  η ευφυής απάντηση της Aldi στην Tesco

Η Aldi απάντησε πολύ έξυπνα στον ηγέτη της Βρετανικής αγοράς Tesco, η οποία ξεκίνησε μια επίθεση τιμών την περασμένη εβδομάδα.

«Είχαμε ένα σχέδιο για την αντιστοίχιση τιμών με την Tesco αλλά δεν θέλαμε να βάλουμε χιλιάδες τιμές ψηλά».

Την περασμένη εβδομάδα, η Tesco ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις τιμές εκατοντάδων δημοφιλών προϊόντων στο επίπεδο της Aldi.

Οι κόκκινες ετικέτες με την ένδειξη “Match Aldi Price” εμφανίστηκαν στα ράφια των καταστημάτων και στην ιστοσελίδα, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την έντονη άνοδο της γερμανικής αλυσίδας που έχει αποκτήσει σημαντικό μερίδιο της βρετανικής αγοράς τα τελευταία χρόνια.

Οι παρατηρητές, ωστόσο, θεωρούσαν ότι ήταν μια επικίνδυνη κίνηση: τελικά, κανείς δεν θα ωφεληθεί από έναν πραγματικό πόλεμο τιμών.

Η σύγκριση με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της Aldi δεν είναι προφανής, τα περιθώρια θα βρεθούν αναπόφευκτα υπό πίεση.

Η Aldi σαφώς δεν ανησυχεί από την επίθεση της Tesco. Αντίθετα, ο λιανοπωλητής ανταποκρίθηκε στην επιθετική καμπάνια με λίγη “γλώσσα”.

“Είχαμε ένα σχέδιο για την αντιστοίχιση τιμών με την Tesco αλλά δεν θέλαμε να βάλουμε χιλιάδες τιμές υψηλά και ο μόνος τρόπος για να έχετε τις τιμές της Aldi είναι να ψωνίσετε στην Aldi”, είπε μια άλλη διαφήμιση.

Ένας εκπρόσωπος της Aldi δήλωσε: “Η υπόσχεσή μας στους πελάτες μας είναι ότι θα πληρώνουν πάντα τις χαμηλότερες τιμές για κάθε προϊόν που αγοράζουν, γιατί εκατομμύρια αγοραστές συνεχίζουν να μεταβαίνουν στην Aldi από τους πιο ακριβούς ανταγωνιστές μας, συμπεριλαμβανομένης της Tesco”.

Εν ολίγοις, φαίνεται ότι η Tesco βλέπει την εκστρατεία της να επιστρέψει σαν μπούμερανγκ!

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.