Η Apple κλείνει και τα 464 καταστήματα εκτός της Κίνας “μέχρι νεωτέρας”

Η Apple κλείνει επ ‘άπειρον τα καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον πλανήτη για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Πάνω από 450 καταστήματα σε 25 χώρες θα κλείσουν “μέχρι νεωτέρας”, σύμφωνα με ένα blogpost που δημοσίευσε χθες ο τεχνολογικός γίγαντας.

Ενώ τα 42 καταστήματα και τα γραφεία της Apple στην Κίνα κλείστηκαν επίσημα την 1η Φεβρουαρίου, αυτά ξεκίνησαν ξανά την Παρασκευή 13 Μαρτίου και θα είναι τα μοναδικά sites στον κόσμο που θα συνεχίσουν να εμπορεύονται.

Την Παρασκευή η Apple ανακοίνωσε ότι κλείνει όλα τα καταστήματά της εκτός της Κίνας μέχρι τις 27 Μαρτίου, ωστόσο σε μια ενημέρωση δήλωσε χθες ότι θα παραμείνει κλειστή επ ‘αόριστον, υποδεικνύοντας ότι ο λιανοπωλητής αναμένει περαιτέρω αποδιοργάνωση των δραστηριοτήτων του τους επόμενους μήνες.

Ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple, δήλωσε ότι έχει μάθει μαθήματα από το κλείσιμο καταστημάτων στην Κίνα.

“Ένα από αυτά τα μαθήματα είναι ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης του ιού είναι η μείωση της πυκνότητας και η μεγιστοποίηση της κοινωνικής απόστασης”, ανέφερε.

“Καθώς τα ποσοστά νέων μολύνσεων συνεχίζουν να αυξάνονται σε άλλα μέρη, λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα για την προστασία των μελών της ομάδας και των πελατών μας”.

Οι πελάτες μπορούν να ψωνίζουν προόντα στο ηλεκτρονικό κατάστημα ή τηλεφωνικά, αν και κατά το κλείσιμο των καταστημάτων της Apple στην Κίνα πωλήθηκαν λιγότερα από μισό εκατομμύριο iPhone κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, καθώς το ξέσπασμα του coronavirus είδε τη ζήτηση για smartphones να πέφτει.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης την Παρασκευή ότι δεσμεύτηκε να πληρώσει όλους τους εργαζόμενους σαν να παραμένουν ανοικτά τα καταστήματα, ενώ παράλληλα επεκτείνει τις πολιτικές άδειας για να μην «διαταράξει τις προσωπικές και οικογενειακές επιπλοκές υγείας που δημιουργούνται από τον COVID-19».