27 Απρ 2024
READING

Το KFC αποσύρει διαφήμιση εν μέσω ανησυχιών για το κορονοϊό

2 MIN READ

Το KFC αποσύρει διαφήμιση εν μέσω ανησυχιών για το κορονοϊό

Το KFC αποσύρει διαφήμιση εν μέσω ανησυχιών για το κορονοϊό

Η KFC αναστέλλει την τελευταία εκστρατεία “Finger Lickin ‘Good” στο Ηνωμένο Βασίλειο εν μέσω ανησυχιών ότι οι διαφημίσεις που ενθαρρύνουν τους πελάτες να γλείφουν τα χέρια τους είναι κακή συγκυρία εν μέσω της παγκόσμιας εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Η διαφήμιση αποσύρθηκε μετά από καταγγελίες απο 163 άτομα στην Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA) του Ηνωμένου Βασιλείου, λέγοντας ότι δεν ήταν κατάλληλα σε μια εποχή που οι αρχές τονίζουν στους ανθρώπους το πλύσιμο των χεριών και να μην αγγίζουν το πρόσωπό τους.

Η αρχική σύλληψη της διαφημιστικής καμπάνιας του KFC ανάγεται στη δεκαετία του 1950 και έχει χρησιμοποιηθεί τακτικά τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι επιδράσεις από την εστία του COVID-19 επηρεάζουν την αγορά διαφήμισης και μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς η πανδημία διασχίζει τον πλανήτη και οι κυβερνήσεις λαμβάνουν προφυλάξεις για να μετριάσουν την εξάπλωσή της.

Σε απάντηση, μάρκες όπως το KFC πρέπει να προσαρμόσουν τα μηνύματα της καμπάνιας τους ή να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να χάσουν πολλά έσοδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι διαφημίσεις που θεωρούνται ως μη ευαίσθητες ή ακατάλληλες θα μπορούσαν ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις μεταξύ των καταναλωτών και να αφήσουν μια πικρή γεύση στο στόμα τους σχετικά με το εμπορικό σήμα.

Οι Hershey και Coors απέσυραν πρόσφατα διαφημίσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως μη ευαίσθητες υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Η προσπάθεια της Hershey, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει, επικεντρώθηκε στη διάδοση της χαράς, μοιράζοντας καραμέλες σε ξένους και δίνοντας τους χειραψίες και αγκαλιές.

Το μήνυμα έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις σημερινές προειδοποιήσεις δημόσιας υγείας για την κοινωνική απομάκρυνση, ενθαρρύνοντας την μάρκα καραμελών να σταματήσει την προσπάθεια.

Καθώς οι διαφημιστές αλλάζουν πίσω τα μηνύματά τους και ακυρώνονται σημαντικές αθλητικές και βιομηχανικές εκδηλώσεις, παραμένει να δούμε πώς θα επηρεαστεί η βιομηχανία.

Η Zenith, ο διαφημιστικός οργανισμός που ανήκει στην Publicis, πρόσφατα μείωσε τις προβλέψεις του για τις παγκόσμιες διαφημιστικές δαπάνες για το 2020 από προηγούμενη εκτίμηση αύξησης κατά 4,3% τον Δεκέμβριο, και θα υπολογίσει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Τα brands πρέπει να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και να αναθεωρούν τα μηνύματα, ώστε να αποφεύγονται αρνητικές συσχετίσεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.