24 Απρ 2024
READING

Η Ikea κλείνει όλα τα καταστήματα στην Αμερική εξαιτίας του κορονοιού

2 MIN READ

Η Ikea κλείνει όλα τα καταστήματα στην Αμερική εξαιτίας του κορονοιού

Η Ikea κλείνει όλα τα καταστήματα στην Αμερική εξαιτίας του κορονοιού

Χθες η Ikea, η μεγαλύτερη εταιρεία επίπλων στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει και τα 50 καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σταματήσει τη διάδοση του COVID-19.

“Αυτή η πρωτοφανής περίοδος απαιτεί άνευ προηγουμένου μέτρα. Αυτός είναι ο πιο υπεύθυνος τρόπος με τον οποίο η IKEA μπορεί να συνεχίσει να φροντίζει τους συναδέλφους και τους πελάτες μας με τρόπο που να είναι υγιείς και ασφαλείς “, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Javier Quiñones, στέλεχος της IKEA Retail.

“Παίρνουμε σοβαρά τον ρόλο μας στην αντιμετώπιση αυτής της επιδημίας και αναγνωρίζουμε τον θετικό αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν οι ενέργειές μας στη βελτίωση της ζωής των εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν πληγεί από αυτή την κρίση”.

Προηγουμένως, η Ikea είχε κλείσει τις περιοχές παιχνιδιού και τα εστιατόρια, διατηρώντας παράλληλα τα καταστήματα ανοιχτά, αλλά ο “λαβύρινθος” ανάμεσα στα προιόντα στα καταστήματα είναι ακριβώς αυτό που προσκαλεί στενή επαφή – ακριβώς αυτό που οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγουν οι άνθρωποι.

Η Ikea έχει κλείσει πολλά καταστήματα παγκοσμίως σε έναν μεγάλο κατάλογο χωρών: Αυστρία, Βέλγιο, Καναδά, Κίνα, Τσεχία, Δανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Κάτω Χώρες, Πολωνία, Σλοβακία, Ισπανία και Ελβετία.

Στην Κίνα, όπου τα καταστήματα έκλεισαν στα τέλη Ιανουαρίου, ορισμένα καταστήματα ήδη “ανοίγουν σταδιακά”, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα καταστήματα της Ikea στα Η.Π.Α. θα είναι κλειστά για τους επισκέπτες, αλλά οι άνθρωποι μπορούν ακόμα να παραγγείλουν έπιπλα για παράδοση ή μέσω “click & collect.”.

Οι περισσότεροι από τους 18.000 υπαλλήλους της Ikea στις Η.Π.Α. είναι ωριαίοι εργαζόμενοι. Η Ikea όχι μόνο θα συνεχίσει να προσφέρει οφέλη και θα έχει αμειβόμενη άδεια σε αυτούς τους υπαλλήλους, αλλά η εταιρεία διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να πληρώνει αυτούς τους υπαλλήλους για τις κανονικές βάρδιες, ενώ η Ikea σχεδιάζει στρατηγική αποκατάστασης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.