Πώς η Luckin Coffee ξεπέρασε τα Starbucks στην Κίνα

Τα δεδομένα καθορίζουν σχεδόν κάθε απόφαση που παίρνει η Luckin.Σε μόλις δυόμισι χρόνια από την έναρξή της, η Luckin Coffee έγινε η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Κίνα, ξεπερνώντας τα Starbucks, τα οποία χρειάστηκαν πάνω από δύο δεκαετίες για να έχουν μεγάλη παρουσία στην αγορά.

Τα δεδομένα καθορίζουν σχεδόν κάθε απόφαση που λαμβάνει η Luckin, από την περιοχή που ανοίξει κατάστημα μέχρι την τιμολόγηση και την πρόβλεψη της επισκεψιμότητας.

Όταν η Luckin εισέρχεται σε μια νέα αγορά -αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε 53 πόλεις της Κίνας)-ανοίγει από 5 έως 10 καταστήματα με casual προσέγγιση με καθίσματα και κεντρικές “κουζίνες” από τις οποίες εξυπηρετεί παραγγελίες παράδοσης.

Επιβάλλει στους χρήστες να κατεβάζουν την εφαρμογή Luckin και μπορούν να πληρώσουν μόνο ψηφιακά – με ένα δωρεάν φλιτζάνι καφέ.

Στη συνέχεια η εταιρεία αποφασίζει πού να ανοίξει τα μικρότερα καταστήματα που είναι μόνο delivery και to go βάσει των δεδομένων τοποθεσίας των πελατών.

Μόλις η Luckin καλύψει μια αγορά, κλείνει το delivery – επειδή τα οικονομικά δεν έχουν νόημα για ένα προϊόν που πωλεί για περίπου 2,50 δολάρια – και στηρίζεται αποκλειστικά στην παραλαβή.

“Ξεκινήσαμε ως ηλεκτρονικό μοντέλο, έτσι ώστε το 100% των συναλλαγών να μας δίνει δεδομένα”, λέει ο Reinout Schakel, επικεφαλής στρατηγικής Luckin και CFO.

Από το τρίτο τρίμηνο του 2019, ο ρυθμός ανάπτυξης της Luckin ήταν πάνω από 200% σε ετήσια βάση, η πελατειακή του βάση αυξήθηκε κατά 413%, ο αριθμός των πελατών που επέστρεφαν κάθε μήνα αυξήθηκε κατά 398%, ο αριθμός των προϊόντων που αγόρασαν αυξήθηκε κατά 470%. Τα έσοδα της Luckin αυξήθηκαν κατά 558%.

Τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ένα νέο προϊόν αυτόματης πώλησης, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει να αναπτυχθεί ακόμα πιο γρήγορα. Η Luckin εξακολουθεί να λειτουργεί με ζημιές, καθώς συνεχίζει την ταχεία επέκτασή της, αλλά το μοντέλο της αντιγράφεται σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένης της Starbucks σε μια δοκιμή στη Νέα Υόρκη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here