Η προέλευση του λογότυπου BMW και η νέα εφαρμογή του

Μέσα στο λευκό και το μπλε ανάμεσα σε μαύρο χρώμα. Για περισσότερα από 90 χρόνια, αυτό είναι το σύμβολο για την απόλαυση οδήγησης. Αλλά πώς αναπτύχθηκε αυτό το λογότυπο;

Το αληθινό νόημα του λογοτύπου BMW «ουρανού μπλε και λευκού τετραγώνου» είναι το πιο αμφιλεγόμενο ζήτημα της εταιρείας. Σύμφωνα με τον Δρ. Florian Triebel, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της BMW AG.

«Υπάρχουν δύο παραδόσεις σχετικά με τη σημασία του λογότυπου και του εμπορικού σήματος της BMW, προσφέροντας δύο διαφορετικές ερμηνείες του γαλάζιου και του λευκού πεδίου. Μια ερμηνεία δείχνει μια περιστρεφόμενη έλικα. Το άλλο αφορά το λογότυπο BMW στη Βαυαρία ως τόπο κατασκευής των προϊόντων «.

Το σημερινό λογότυπο της BMW λέγεται ότι εμπνέεται από τον κυκλικό σχεδιασμό μιας περιστρεφόμενης έλικας του αεροσκάφους. Τα λευκά και μπλε κουτιά ελέγχου υποτίθεται ότι είναι μια στυλιζαρισμένη αναπαράσταση μιας λευκής / ασημένιας λάμας προπέλας που στρέφεται εναντίον ενός γαλάζιου ουρανού.

Για τη BMW, ήταν «μια ευχάριστη σύμπτωση» ότι το λογότυπο της BMW συμβόλιζε τα χρώματα της βαυαρικής σημαίας και αντιπροσωπεύει την προέλευση της εταιρείας.

Όταν το λογότυπο BMW δημιουργήθηκε για πρώτη φορά, απαγορεύτηκε από το νόμο τα εμπορικά σήματα να φέρουν τα εμπορικά σήματα «εθνικά έμβλημα ή άλλα σύμβολα εθνικής κυριαρχίας».

Τώρα όμως η BMW ανανεώνει το σήμα της μετά από πάνω από δύο δεκαετίες.

Συγκεκριμένα, το ανανεωμένο λογότυπο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας απομακρύνει το μαύρο δαχτυλίδι και στην θέση του βάζει έναν διάφανο κύκλο.

Το υπόλοιπο σήμα, συμπεριλαμβανομένης της γραμματοσειράς, έχει μια πιο επίπεδη και μοντέρνα εμφάνιση, ενώ το μπλε και λευκό έμβλημα στο εσωτερικό του δαχτυλιδιού παραμένει ως έχει.

Το νέο λογότυπο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στις επικοινωνιακές προσπάθειες της BMW, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και της ιστοσελίδας του, έχει ως στόχο να «δώσει περισσότερη έμφαση στην σαφήνεια και την ειλικρίνεια» όπως δήλωσε σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της BMW, ο αντιπρόεδρος, Τζανς Τιεμέρ.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η νέα εμφάνιση συμβολίζει επίσης την σημασία της BMW «για κινητικότητα και ευχάριστη οδήγηση στο μέλλον».

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν υπάρχουν ακόμη σχέδια για την εμφάνιση του νέου λογότυπου στα οχήματα παραγωγής, αν και η BMW το έβαλε ήδη στο Concept i4, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που έκανε το ήδη ντεμπούτο του.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η διαφανής σχεδίασή του λογοτύπου της δίνει στο εξωτερικό χρώμα του αυτοκινήτου «ακόμη μεγαλύτερη προβολή».

Να σημειωθεί πως το προηγούμενο λογότυπο της BMW έκανε το ντεμπούτο του το 1997. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει έξι λογότυπα στην 103χρονη ιστορία της, τα οποία μοιάζουν όλα αρκετά μεταξύ τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here