26 Απρ 2024
READING

Η Mastercard θα μπει στην αγορά πληρωμών της Κίνας

2 MIN READ

Η Mastercard θα μπει στην αγορά πληρωμών της Κίνας

Η Mastercard θα μπει στην αγορά πληρωμών της Κίνας

Η Mastercard στην Κίνα πήρε το πράσινο φως που έδωσε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας για να ξεκινήσει επίσημες προετοιμασίες για τη δημιουργία ενός ιδρύματος εκκαθάρισης εγχώριων τραπεζικών καρτών στην Κίνα.

Η κοινοπραξία της Mastercard με την NetsUnion Clearing θα πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες προετοιμασίας μέσα σε ένα χρόνο μετά την έγκρισή της να ξεκινήσει τη λειτουργία της στη χώρα.

Η έγκριση της αίτησης για προετοιμασία του ιδρύματος εκκαθάρισης τραπεζικών καρτών της Wanshilian είναι μια ακόμη συγκεκριμένη αντανάκλαση του ανοίγματος της οικονομίας από την Κίνα και της εμβάθυνσης της μεταρρύθμισης της χρηματοπιστωτικής προσφοράς.

Το 2015, η Κίνα άνοιξε την αγορά εκκαθάρισης τραπεζικών καρτών σε ξένους παίκτες, αλλά στην πράξη ήταν αργή για να τονώσει πραγματικά τον ανταγωνισμό που εξακολουθεί να κυριαρχείται από την κρατική UnionPay.

Η πρώτη ξένη εταιρεία που ξεκίνησε τις προετοιμασίες για την επιχείρηση ήταν η American Express το 2018 μέσω μιας κοινής επιχείρησης με την fintech LianLian.

Η Κίνα είναι μια σημαντική αγορά για εμάς και επαναβεβαιώσαμε την αδιάψευστη δέσμευσή μας να συμβάλουμε στην προώθηση ενός ασφαλέστερου, χωρίς αποκλεισμούς και απρόσκοπτου οικοσυστήματος πληρωμών για τους κινέζους καταναλωτές και επιχειρήσεις, δήλωσε σε δήλωσή του η Ajay Banga, πρόεδρος και CEO της Mastercard.

Η αγορά mobile πληρωμών της Κίνας αξίζει περίπου 27 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το iResearch.

Η American Express είναι επίσης κοντά στην έγκριση της δραστηριότητάς της για εκκαθάριση τραπεζικών καρτών στην Κίνα.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε την αποδοχή της αίτησής της.

Μετά μάλιστα την πανδημία του ιού αναμένεται το ηλεκτρονικό εμπόριο να αυξηθεί ακόμη περισσότερο στην Κίνα που θα ωφελήσει την Mastercard.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.