Τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα super market στην Αγγλία έχουν διπλασιαστεί από το 2017

Τα σουπερμάρκετ στην Αγγλία αύξησαν τον αριθμό των σημείων φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο αριθμός των σημείων φόρτισης EV που διατίθενται στους χώρους στάθμευσης των super market διπλασιάστηκε μεταξύ Οκτωβρίου 2017 και τέλους του 2019, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα σημεία EV σε super market αυξήθηκαν κατά 95% και έφτασαν τα 1115, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 6,5% των συνολικών δημόσιων σημείων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρά το γεγονός αυτό, ο αριθμός των super market που προσφέρουν την φόρτιση EV παραμένει σχετικά χαμηλός, με μόλις 5%.

Η Asda έχει σήμερα 122 τοποθεσίες που προσφέρουν σημεία φόρτισης και ισοδυναμεί με το 19% των καταστημάτων της, ενώ η Morrisons έχει 89 τοποθεσίες που αντιστοιχούν στο 18% του δικτύου της.

Ενώ η Tesco προσφέρει χρέωση μόνο στο 4% των καταστημάτων της, λόγω όμως του μεγαλύτερου δικτύου της από οποιαδήποτε άλλη αλυσίδα super market με 142 τοποθεσίες.

Μόνο το 15% των σημείων φόρτισης των super market επιτρέπει γρήγορη φόρτιση, με το Lidl και την Morrisons να κυριαρχούν με το 63% και το 59% των δικών τους σημείων φόρτισης να προσφέρουν αυτό το χαρακτηριστικό.

Οι τέσσερις μεγάλες αλυσίδες super market στην Αγγλία κυριαρχούν σήμερα στο λιανικό εμπόριο καυσίμων, οπότε θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν θα αναπτυχθεί μια παρόμοια μάχη και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η εισαγωγή ταχύτερων φορτιστών στα super market μπορεί να τονώσει την αγορά, καθώς θα καθιστούσε βιώσιμα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για όσους δεν μπορούν να φορτίσουν στο σπίτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here