16 Απρ 2024
READING

Η νέα ταυτότητα του Σικάγου θα μπορούσε να εξοικονομήσει στην πόλη 10 εκ. δολάρια ετησίως

2 MIN READ

Η νέα ταυτότητα του Σικάγου θα μπορούσε να εξοικονομήσει στην πόλη 10 εκ. δολάρια ετησίως

Η νέα ταυτότητα του Σικάγου θα μπορούσε να εξοικονομήσει στην πόλη 10 εκ. δολάρια ετησίως

Το νέο σύστημα branding του Σικάγου είναι μια οπτική ταυτότητα που επιτρέπει σε διαφορετικές υπηρεσίες πόλης να λειτουργούν με ένα ενιαίο έμβλημα, από τις πινακίδες τους μέχρι στις ιστοσελίδες τους.

Πολλές πόλεις έχουν πολλές και διαφορετικές σημάνσεις για κάθε υπηρεσία η οργανισμό τους που μπορεί να κοστίσει εκατομμύρια δολάρια ετησίως για να διατηρηθεί.

Με τη σειρά τους, πολλές μεγάλες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως η Νέα Υόρκη, η Βοστώνη, η Μελβούρνη και το Όσλο, έχουν εκσυγχρονίσει και τυποποιήσει τα λογότυπα, τις γραμματοσειρές και τις οπτικές πρακτικές σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος.

Το Σικάγο εκτιμά ότι μπορεί να εξοικονομήσει από 5 εκατομμύρια δολάρια έως 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως κάνοντας ορισμένα απλά βήματα για την ενοποίηση του σχεδιασμού 29 διαφορετικών τμημάτων γύρω από την πόλη με το εμπορικό σήμα του.

Το ποσό αυτό ακούγεται μεγάλο, αλλά είναι σύμφωνο με τις άλλες πόλεις που έχουν καταφέρει.

Ακόμη και το Υπουργείο Ψηφιακών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών έχει υιοθετήσει αυτήν την προσέγγιση στη μείωση του κόστους, εξοικονομώντας έτσι εκατομμύρια εκατομμύρια.

Το Σύστημα Σχεδιασμού του Σικάγου αντιγράφει μόνο τη στρατηγική αυτών των άλλων πόλεων. Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Ogilvy, έχει μια αισθητική που είναι μοναδική για το Σικάγο.

Η νέα ταυτότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους οργανισμούς και να υπάρχει συνέχεια στην εικόνα με πολύ μικρές συγκεκριμένες διαφοροποιήσεις σε κάθε οργανισμό ξεχωριστά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.