25 Απρ 2024
READING

Η P&G προσεγγίζει νέους καταναλωτές με την Olay να σταματάει τις “ρετούσαρισμένες” εικόνες

2 MIN READ

Η P&G προσεγγίζει νέους καταναλωτές με την Olay να σταματάει τις “ρετούσαρισμένες” εικόνες

Η P&G προσεγγίζει νέους καταναλωτές με την Olay να σταματάει τις “ρετούσαρισμένες” εικόνες

Με τη νέα θετική στάση του σώματος να γίνεται η νέα μόδα, η Olay της Procter & Gamble λέει όχι στο ρετουσάρισμα φωτογραφιών γυναικών.

Η Olay δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να «μηδενίσει το ρετουσάρισμα του δέρματος» σε όλες τις διαφημίσεις στις Η.Π.Α. και τον Καναδά μέχρι το 2021, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου που δημιουργείται από τους συνεργάτες της.

Στις ΗΠΑ, το 40% των γυναικών λένε ότι αισθάνονται ότι οι διαφημίσεις ομορφιάς “προσδίδουν μια μη ρεαλιστική προσδοκία”, ανέφερε η Olay, επικαλούμενη έρευνα.

Ενώ αυτές οι κινήσεις της Olay και γενικά της μητρικής της P&G θα φανεί έαν είναι επαρκείς, είναι καθοριστικής σημασίας για να κερδίσουν τους σημερινούς καταναλωτές, ιδιαίτερα τους millenials και τους Gen Z, οι οποίοι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε μάρκες που ευθυγραμμίζονται με τις κοινωνικές τους αξίες.

Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την P&G, καθώς πολλές παραδοσιακές της ετικέτες, συμπεριλαμβανομένων των ξυραφιών Gillette, αναγκάστηκαν να αντιδράσουν, αφού ανατράπηκαν από μάρκες όπως το Dollar Shave Club και το Harry’s.

Η P&G ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι αγοράζει το εμπορικό σήμα της Billie για να προσελκύσει περισσότερους millenials και Gen Z.

Η Olay έχει μόνο ένα μερίδιο σχεδόν 6% στην παγκόσμια αγορά φροντίδας δέρματος σύμφωνα με την P&G στην ετήσια έκθεσή της.

Μετά την κατάταξη της σειράς 8 μεταξύ των αγαπημένων ετικετών skincare των αμερικανών γυναικών εφήβων την άνοιξη του 2019, η Olay απέτυχε να καταταχθεί στην πρώτη δεκάδα της έρευνας το φθινόπωρο του 2019, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα.

Η Neutrogena της Johnson & Johnson, από την άλλη πλευρά, κατέλαβε την πρώτη θέση τουλάχιστον στις τέσσερις τελευταίες έρευνες.

Η Olay και άλλες μάρκες στον τομέα της ομορφιάς στο οικονομικό έτος 2019 αποτελούσαν το 19% των πωλήσεων της P&G και το 22% των κερδών της.

Το Dove, το οποίο ανήκει στην αντίπαλο της P&G την Unilever, το 2017 δεσμεύτηκε να χρησιμοποιεί πραγματικές γυναίκες με “μηδενική ψηφιακή παραμόρφωση” στις διαφημίσεις.

Η αυξανόμενη προτίμηση των καταναλωτών να υιοθετήσουν μια φυσική και λιγότερο προσεγμένη εμφάνιση συνέβαλε επίσης στη μείωση των πωλήσεων μακιγιάζ.

Στο μπροστινό μέρος της μόδας, η ετικέτα Aerie της ετικέτας American Eagle, με την εκστρατεία #AerialReal με πραγματικούς πελάτες και ανέγγιχτες εικόνες επίσης έχει επηρεάσει όλη την αγορά.

Η ASOS δηλώνει επίσης ότι η “θετική στάση του σώματος” είναι μέρος της μάρκας DNA της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.