25 Απρ 2024
READING

Το Massimo Dutti σταματάει την παιδική συλλογή του

2 MIN READ

Το Massimo Dutti σταματάει την παιδική συλλογή του

Το Massimo Dutti σταματάει την παιδική συλλογή του

Το Massimo Dutti ξεκίνησε την τελευταία του συλλογή παιδιών: η μητρική της εταιρεία Inditex θέλει να συγκεντρώσει όλη τη μόδα των παιδιών στα Zara.

Εστίαση στους ενήλικες

Τα καταστήματα με τμήμα Massimo Dutti Kids θα αναμορφωθούν, με περισσότερο χώρο για συλλογές γυναικών και ανδρών.

Η απόφαση να εγκαταλειφθούν οι συλλογές Kids έχει επίσης συνέπειες για περίπου είκοσι εργαζομένους στην έδρα της ισπανικής Tordera.

Δεν θα είναι πλέον σε θέση να εργαστούν για το Massimo Dutti, αλλά μπορούν να μετακινηθούν σε μία από τις άλλες μάρκες της Inditex.

Μέχρι πρόσφατα, τα προϊόντα Massimo Dutti Kids ήταν προς πώληση μόνο στα flagship καταστήματα της μάρκας και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Ωστόσο, στις αρχές του περασμένου έτους η μάρκα ξεκίνησε επίσης ένα πιλοτικό έργο με περιορισμένο φάσμα παιδικών ενδυμάτων σε ένα υπάρχον κατάστημα στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Μόνο ένα μέγεθος από κάθε σχέδιο ήταν παρών και η δοκιμή των προϊόντων γινόταν με τη βοήθεια ενός ευφυούς καθρέφτη.

Οι πελάτες θα μπορούσαν στη συνέχεια να παραλάβουν τα ρούχα στο σπίτι ή στο κατάστημα.

Η υπεροχή του Zara

Η διακοπή της σειράς Massimo Dutti Kids σημαίνει επίσης ότι τα Zara είναι τώρα το μοναδικό εμπορικό σήμα της οικογένειας Inditex με συλλογή για παιδιά.

Στα τέλη του 2018, τα Zara είχαν 128 καταστήματα αποκλειστικά αφιερωμένα στα παιδικά ενδύματα. Επιπλέον, η παιδική σειρά διατίθεται μέσω πολλών μεγαλύτερων καταστημάτων στην αλυσίδα ρούχων.

Τα Zara είναι η μεγαλύτερη επωνυμία του ομίλου Inditex και, με τα τελευταία ετήσια στοιχεία (2018), σημείωσε κύκλο εργασιών 18 δις ευρώ ή 68% του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου. Για λόγους σύγκρισης το Massimo Dutti πέτυχε κύκλο εργασιών 1,8 δισ. ευρώ την ίδια χρονιά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.