24 Απρ 2024
READING

Louis Vuitton flagship κατάστημα με έμπνευση από ιστιοφόρα

1 MIN READ

Louis Vuitton flagship κατάστημα με έμπνευση από ιστιοφόρα

Louis Vuitton flagship κατάστημα με έμπνευση από ιστιοφόρα

Με έμπνευση από τα παλιά ιαπωνικά εμπορικά πλοία σχεδιάστηκε το νέο flagship κατάστημα της Louis Vuitton στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Το σχέδιο υπογράφουν τα αρχιτεκτονικά γραφεία Jun Aoki & Associates και Peter Marino, και η πρόσοψη του κτιρίου παραπέμπει στα πανιά ενός παραδοσιακού ιαπωνικού πλοίου Higaki-Kaisen, αποτίοντας με τον τρόπο αυτό φόρο τιμής στην ιστορία της πόλης, η οποία διαχρονικά υπήρξε σημαντικό λιμάνι.

Τα «πανιά» του κτιρίου, κατασκευασμένα από γυαλί, φιλτράρουν το φως του ήλιου που περνά στο εσωτερικό του καταστήματος, όπου τα ξύλινα πατώματα παραπέμπουν επίσης στα ξύλινα καταστρώματα των παραδοσιακών ιαπωνικών πλοίων.

Κατασκευασμένη από ξύλο είναι και η σκάλα που ενώνει τους ορόφους, ενώ η χρήση μετάλλου στις οροφές θυμίζει τους εσωτερικούς χώρους ενός πολυτελούς γιοτ.

Στους εσωτερικούς χώρους έχει επίσης χρησιμοποιηθεί και το παραδοσιακό ιαπωνικό χαρτί washi, που χρησιμοποιείται για τις γνωστές χάρτινες κατασκευές origami.

Το κατάστημα εκτείνεταισε τέσσερις ορόφους, που εκτός από ρούχα και αξεσουάρ της πολυτελούς μάρκας περιλαμβάνουν ιστορικά αντικείμενα από το Αρχείο Louis Vuitton και έργα σύγχρονης τέχνης.

Στον τέταρτο όροφο φιλοξενείται το πρώτο καφέ της Louis Vuitton, Le Cafe V, σε συνεργασία με τον σεφ Yosuke Suga, ενώ μία κρυφή είσοδος εντός του καφέ οδηγεί στο πολυτελές εστιατόριο Sugalabo V.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.