Η Jeep με πολυκαναλική καμπάνια

Η Jeep της Fiat Chrysler Automobile (FCA) “τρέχει” μια νέα καμπάνια σε ψηφιακό περιβάλλον, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεοπτικά που επιδιώκει να αυξήσει τη συμμετοχή των fans της μάρκας και να προσκαλέσει και άλλους οδηγούς που ενδιαφέρονται για off-roading και περιπετειώδη οδικά ταξίδια να συμμετάσχουν στην κοινότητα Jeep Wrangler.

Η καμπάνια περιλαμβάνει 30 δευτερόλεπτα σε online spot, με ένα πρωτότυπο τραγούδι με τίτλο “Young”, από την country μουσική μπάντα Old Dominion.

Το τραγούδι προέρχεται από μια συνεργασία με τη σειρά του NBC “Songland” το περασμένο καλοκαίρι.

Το Jeep κυκλοφόρησε επίσης την τελευταία έκδοση της κινητής εφαρμογής για την διαδικτυακή κοινότητα, που ονομάζεται “Badge of Honor”, η οποία είναι ανοιχτή μόνο στους πελάτες της Jeep, μοιράζεται συμβουλές για τις διαδρομές εκτός δρόμου και απονέμει ένα σήμα μετά την ολοκλήρωση των διαδρομών.

Η εκστρατεία για τα ψηφιακά και κοινωνικά μέσα ενημέρωσης θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και περιλαμβάνει κληρώσεις με έναν νικητή για ένα ταξίδι Easter Jeep Safari στο Moab της Γιούτα.

Οι καταναλωτές πρέπει να μοιράζονται ιστορίες και φωτογραφίες των off-road περιπέτειών τους με το hashtag #JeepFamily για να εισέλθουν.

Η Jeep έχει πάνω από 13 εκατομμύρια οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κανάλια και αυτή η προσπάθεια στοχεύει στην αξιοποίηση της συναισθηματικής σχέσης που αυτοί οι πιστοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν για την μάρκα ηλικίας άνω των 80 ετών και να δημιουργήσουν τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον για την αγορά ένα Jeep Wrangler.

Με τις συνολικές πωλήσεις Jeep να μειώνονται κατά 5% το 2019, το εμπορικό σήμα δεν στηρίζεται απλώς στους πελάτες του για να οδηγήσει τις πωλήσεις, αλλά απευθύνεται για πρώτη φορά στους φίλους τους και την οικογένειά τους.

Στα social media οι οπαδοί του Jeep καλούνται να μοιραστούν τις φωτογραφίες και τις ιστορίες τους για περιπέτειες off-road.

H Jeep θέλει να δημιουργήσει μια συνεχή συζήτηση σχετικά με τις λειτουργίες του αυτοκινήτου από πραγματικούς ανθρώπους στον ψηφιακό χώρο, γεγονός που θα μπορούσε να την βοηθήσει να αξιοποιήσει δύο βασικές τάσεις των καταναλωτών: την επιθυμία για αυθεντικές ιστορίες από τα εμπορικά σήματα και την αυξανόμενη εμπιστοσύνη σε online έρευνα για αγορές αυτοκινήτων.

Η αυθεντική μουσική, όπως το τραγούδι “Young” που κυκλοφορεί στην καμπάνια του Jeep, είναι μια τακτική που χρησιμοποιούν πλέον οι μάρκες αυτές τις μέρες καθώς κοιτάζουν πέρα ​​από τα jingles ad και προσπαθούν να αυξήσουν την ψηφιακή σύνδεση σε πλατφόρμες streaming με ζώνες αναγνωρισμένες από κοινό-στόχο.

Με την οικοδόμηση μιας κοινότητας off-road, η Jeep έχει την ευκαιρία να αυξήσει την πιστότητα προς την μάρκα ενώ παράλληλα συγκεντρώνει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με μερικούς από τους καλύτερους πελάτες της.

Η εκστρατεία Jeep Wrangler είναι το τελευταίο παράδειγμα του πώς η Jeep βασίζεται στο ψηφιακό marketing για να συνδεθεί με δυνητικούς αγοραστές αυτοκινήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here