25 Απρ 2024
READING

Το Amazon.nl στην Ολλανδία θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα

2 MIN READ

Το Amazon.nl στην Ολλανδία θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα

Το Amazon.nl στην Ολλανδία θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα

Η Amazon εγκαινιάζει το πλήρες ηλεκτρονικό της κατάστημα στην Ολλανδία αυτή την εβδομάδα και προς το παρόν το Amazon.nl είναι μόνο για Kindle και βιβλία.

Η ολλανδική επέκταση του Amazon βρίσκεται σε σχεδιασμό για αρκετό καιρό αλλά δεν είχε δοθεί ποτέ ακριβής ημερομηνία.

Ωστόσο, τον περασμένο Ιανουάριο ο e-tailer άρχισε να επαναπροσλαμβάνει συνεργάτες πωλήσεων για την αγορά του, λέγοντας ότι ήθελε να προσελκύσει λιανοπωλητές σε πάνω από είκοσι κατηγορίες – συμπεριλαμβανομένης της μόδας και της ηλεκτρονικής.

Η επίσημη έναρξη της αγοράς θα γίνει αυτή την επόμενη εβδομάδα.

Οι Ολλανδοί πελάτες μπορούσαν να αγοράσουν τα περισσότερα άλλα προϊόντα από την βρετανική και γερμανική πλατφόρμα της εταιρείας.

Τώρα, η Amazon θα επεκταθεί σε μια αγορά ανοικτή σε ανεξάρτητους ολλανδούς και διεθνείς εμπόρους, που επιθυμούν να πουλήσουν στη χώρα και να διανείμουν μέσω του κέντρου διακίνησης και αναπλήρωσης της Χάγης. 

Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή σε πωλητές μέσω υπηρεσιών amazon.nl.

Η παρουσία του Amazon στη χώρα χρονολογείται από το 2013, όταν άνοιξε ένα αναπτυξιακό κέντρο της Amazon Web Services (AWS) στη Χάγη.

Στις Κάτω Χώρες, η τεχνολογική εταιρεία του Seattle θα αντιμετωπίσει τον άμεσο ανταγωνισμό από τους τοπικούς παίκτες Bol.com και Coolblue, οι οποίοι έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 2,3 δισ. ευρώ και 1,5 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Η κίνηση δείχνει ότι η Amazon συνεχίζει με την ευρωπαϊκή επέκτασή της όπως είχε προγραμματιστεί, παρά τις πρόσφατες προσπάθειες των μεμονωμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της Ε.Ε γενικά να εφαρμόσουν έναν φόρο επί των πωλήσεων, ο οποίος θα εξισορροπήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των online αγορών και των φυσικών αλυσίδων λιανικής.

Πέρυσι, η Γαλλία εισήγαγε μια ψηφιακή εισφορά για τις online πωλήσεις, καθώς και για υπηρεσίες από “διαφημιστικά έσοδα, ιστότοπους και μεταπώληση ιδιωτικών δεδομένων”.

Το 2018, η Γερμανία εισήγαγε ένα σύνολο φορολογικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής απάτης στον τομέα του ΦΠΑ και για να καταστήσει τις επιχειρήσεις στο διαδίκτυο που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία υποχρεωμένες να καταβάλλουν ΦΠΑ για εμπορεύματα που πωλούνται στη χώρα. 

Αυτό που έχουν κοινό η Αγγλία, η Γαλλία και η Γερμανία είναι οι πολύ ανεπτυγμένες λιανικές αγορές τους, τις οποίες οι χώρες επιδιώκουν να διατηρήσουν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.