26 Απρ 2024
READING

Η Godiva εγκαινιάζει το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών

2 MIN READ

Η Godiva εγκαινιάζει το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών

Η Godiva εγκαινιάζει το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών

Η βελγική μάρκα σοκολάτας Godiva ξεκίνησε ένα πρόγραμμα με σκοπό τη δωρεά χρημάτων σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που υποστηρίζουν την ενδυνάμωση των γυναικών.

Η πρωτοβουλία Lady Godiva, η οποία ξεκινάει σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γιορτάζει τις ενδυναμωμένες γυναίκες ζητώντας από τα καταστηματά της μάρκας να ορίσουν τις αγαπημένες τους φιλανθρωπικές οργανώσεις που ενσωματώνουν το πνεύμα του ομώνυμου εμπορικού σήματος.

Η Godiva θα επιλέξει πέντε από αυτούς τους μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και θα δώσει 25.000 δολάρια σε κάθε μία από αυτές.

Οι καταναλωτές καλούνται να συμμετάσχουν, μοιράζοντας τις ιστορίες τους για τις ισχυρές γυναίκες χρησιμοποιώντας το hashtag #MyLadyGodiva στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου γιορτάζει μαζί με τις μάρκες που προωθούν την υποστήριξή τους στην ισότητα των φύλων.

Η πρωτοβουλία Lady Godiva συνεχίζει τις προσπάθειες της μάρκας σοκολάτας για να χρησιμοποήσει το παρελθόν της για την προώθησή της.

Το περασμένο φθινόπωρο, η μάρκα εισήγαγε μια παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια που επικεντρώνεται σε μια επανάληψη της ιστορίας του ιδρυτή της μάρκας σοκολάτας Pierre Draps.

Η νοσταλγία είναι μια τάση μεταξύ των παλαιότερων σημάτων ζαχαροπλαστικής αυτές τις μέρες, καθώς οι έμποροι θέλουν να ξεχωρίζουν σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά.

Προσφέροντας στα δικά της στελέχη να προτείνουν τα αγαπημένα τους φιλανθρωπικά ιδρύματα, η Godiva δίνει στους υπαλλήλους του τη δυνατότητα να αισθάνονται ότι κάνουν την διαφορά και να τους ενθαρρύνουν να ενεργούν ως πρεσβευτές μάρκας για το πρόγραμμα.

Η παρότρυνση για δράση, ώστε οι καταναλωτές να συμμετάσχουν στη συζήτηση, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση της συνιστώσας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης της εκστρατείας και να συνδέσουν τη μάρκα με το σημερινό γυναικείο κίνημα.

Αυτή είναι μια τακτική κίνηση για τη σοκολάτα να χρησιμοποιήσει το purpose marketing για να στοχεύσει τους καταναλωτές, millenials και την Gen Z ειδικότερα, οι οποίοι είναι πιο πιθανό να επιλέξουν μάρκες που υποστηρίζουν τις πεποιθήσεις τους.

Μάρκες όπως το Dove της Unilever, η Mercedes και η P&G έχουν χρησιμοποιήσει την ενδυνάμωση των γυναικών στον πυρήνα των μηνυμάτων τους με επιτυχία και η Godiva φαίνεται να ακολουθεί.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.