20 Απρ 2024
READING

Το Amazon θα αυξήσει τα τέλη στους εμπόρους στο 3% φέτος

2 MIN READ

Το Amazon θα αυξήσει τα τέλη στους εμπόρους στο 3% φέτος

Το Amazon θα αυξήσει τα τέλη στους εμπόρους στο 3% φέτος

Το Amazon έχει ανακοινώσει τα σχέδια του να αυξήσει τα τέλη προς τους εμπόρους για τις υπηρεσίες εκπλήρωσης παραγγελιών φέτος, αφού επένδυσε πάνω από 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτό μέσα στο 2019.

Οι ανεξάρτητοι έμποροι που συνεργάζονται με το Amazon και επιθυμούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις υπηρεσίες αυτοματοποιημένης αποστολής και παράδοσης του Amazon θα δουν αύξηση των τελών κατά μέσο όρο κατά 3% σε όλη τη διάρκεια του 2020.

Μετά την επένδυση δισεκατομμυρίων στην υποδομή εκπλήρωσης παραγγελιών προκειμένου να προσφέρει στους συνδρομητές της δωρεάν παράδοση μιας ημέρας, η Amazon έχει ανακοινώσει ότι οδήγησε σε αύξηση των νέων συνδρομητών Prime.

Ο λιανικός κολοσσός ελπίζει ότι αυτό αρκεί για να προσελκύσει τους ανεξάρτητους εμπόρους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τώρα περισσότερο από το ήμισυ των πωλήσεων που πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα του, να πληρώνουν αυτό που ονομάζει μέτρια αύξηση των χρεώσεων.

Η Amazon ελπίζει ότι η αύξηση αυτή θα την βοηθήσει να καλύψει το αυξανόμενο κόστος του πολύπλοκου δικτύου εκπλήρωσης της και να βελτιώσει τα ακόμη πιο αυστηρά περιθώρια.

Αυτό έρχεται μετά την ανακοίνωση της Amazon που ανέφερε ρεκόρ πωλήσεων κατά τη διάρκεια των διακοπών αφού οι παραδόσεις «σχεδόν τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι», στέλνοντας τις μετοχές της στα ύψη.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου είδε την μετοχή του να κάνει άλμα περισσότερο από 45 μετά τα Χριστούγεννα μετά από την καταγραφή μιας πρωτοποριακής εορταστικής περιόδου, σηματοδοτώντας την πιο επιτυχημένη ημέρα για την μετοχή από τις 30 Ιανουαρίου.

Αυτή η αύξηση στις παραγγελίες αποδόθηκε στην παράδοσης της μιας ημέρας και αυτό με την σειρά του οδήγησε σε άνοδο της μετοχής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.