Η Subaru και η “αφήγηση” για το Outback

Η Subaru ξεκίνησε μια εκστρατεία προώθησης του Outback και των χαρακτηριστικών ασφαλείας του.

Η προσπάθεια επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση της τηλεόρασης και του ψηφιακού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των συνεργασιών μέσω των BuzzFeed και National Geographic.

Η Subaru προβάλλει τα Εθνικά Πάρκα στην Αμερική μέσω του BuzzFeed και μιας σειράς βίντεο που περιλαμβάνει και ένα κουίζ περιπέτειας.

Το National Geographic θα δημιουργήσει προσαρμοσμένο περιεχόμενο για το πως το Outback διευκολύνει τις υπαίθριες περιπέτειες.

Το Outback θα είναι επίσης μέρος μιας τριμερούς μίνι σειράς στο YouTube με επίκεντρο την επιστήμη με τίτλο “SciShow”.

Τρία τηλεοπτικά σποτ επισημαίνουν τα νέα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και τους πιστούς πελάτες της Subaru.

Το πρώτο, “Όπου η καρδιά είναι”, δείχνει μια οικογένεια που επισκέπτεται εθνικά πάρκα, περιγράφοντας πώς το Subaru τους συνδέει με τη φύση.

Το δεύτερο, “Στιγμή σιωπής”, παρουσιάζει τις προδιαγραφές ασφαλείας του αυτοκινήτου καθώς ένας πατέρας θυμάται ένα προηγούμενο αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Το “Easy Comute” λέει την πραγματική ιστορία μιας γυναίκας πού έγινε πιστή στο Outback όταν έτρεχε 120 χιλιόμετρα κάθε φορά.

Οι συμπράξεις ψηφιακού περιεχομένου της Subaru θα μπορούσαν να συμβάλουν στην σύνδεση της μάρκας με ειδικά κοινά όπως η Gen Z και οι millenials, οι οποίοι αναζητούν σύντομο, διασκεδαστικό ψηφιακό περιεχόμενο, αλλά δεν έχουν παρουσιάσει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την ιδιοκτησία αυτοκινήτων όπως και οι προηγούμενες γενιές.

Το θέμα της ιδιοκτησίας είναι ένα μείζον θέμα για τις νεότερες γενιές και δημιουργεί προκλήσεις για πολλές εταιρείες.

Οι millenials και η Gen Z δεν ενδιαφέρονται όσο οι προηγούμενες γενιές για την αγορά αλλά κυρίως για την χρήση και αυτό οδηγεί κυρίως στην ενοικίαση η συνδρομή για ορισμένες κατηγορίες προιόντων.

Η στρατηγική της Subaru φαίνεται να έχει επιτυχία. Κατέκτησε την πρώτη θέση στην εμπιστοσύνη του εμπορικού σήματος μεταξύ όλων των mainstream κατασκευαστών αυτοκινήτων στην έρευνα Edmunds το 2018, ενώ η εμπιστοσύνη των πελατών αυξήθηκε από 45% το 2007 σε 61% το 2017.

Η νέα εκστρατεία Outback χρησιμοποιεί επίσης συναισθηματική αφήγηση μέσω των τηλεοπτικών σποτ για να απεικονίσει τις εμπειρίες των πιστών πελατών της μάρκας αυτοκινήτων, ενώ ταυτόχρονα τονίζει τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου.