25 Απρ 2024
READING

Η McDonald’s δοκιμάζει μια μινιμαλιστική ανανέωση

1 MIN READ

Η McDonald’s δοκιμάζει μια μινιμαλιστική ανανέωση

Η McDonald’s δοκιμάζει μια μινιμαλιστική ανανέωση

Τα McDonald’s είναι το σπίτι του Big Mac, αλλά το branding του γίνεται μινιμαλιστικό.

Η διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett London συνεργάστηκε με τον Αμερικανό σχεδιαστή David Schwen για να δημιουργήσει μια νέα εκστρατεία branding για τα McDonald’s που ονομάζεται “Iconic Stacks.”

Οι fans θα αναγνωρίσουν τα κλασικά McDonald’s όπως το Sausage McMuffin, Big Mac και Filet-O-Fish σε χρώματα της μάρκας McDonald’s αλλά και την γραμματοσειρά Helvetica σε κάθε σημείο.

Αυτό είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα των McDonald’s που αποκτούν μια μινιμαλιστική αισθητική.

Το 2016, η εταιρεία αποκάλυψε νέα, λιτή συσκευασία για να αντικαταστήσει τις τσάντες και τα περιτυλίγματα που χρησιμοποιούσε εδώ και χρόνια.

Είναι επίσης μέρος μιας ευρύτερης τάσης των οπτικοακουστικών ετικετών “no-brand” που βασίζονται στην αξιοπιστία της μάρκας, την καθιερωμένη σχέση του καταναλωτή με την εταιρεία και τη γνώση των προϊόντων της ως αναγνωριστικών.

Τα McDonald’s δοκιμάζουν διαφορετικές προσεγγίσεις στην επαφή με τους καταναλωτές μέσω των διαφημιστικών μηνυμάτων αλλά και της εικόνας και αισθητικής.

Είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να χρειαστεί να αλλάξουν την αντίληψη που έχουν οι πελάτες για την μάρκα και θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη η εταιρεία για αυτή την αλλαγή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.