26 Απρ 2024
READING

Η Waitrose επενδύει για να επεκτείνει το e-commerce

2 MIN READ

Η Waitrose επενδύει για να επεκτείνει το e-commerce

Η Waitrose επενδύει για να επεκτείνει το e-commerce

Η Waitrose επεκτείνει τη online της υπηρεσία παράδοσης σε δεκάδες ακόμα καταστήματα “στρατηγικά τοποθετημένα” για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του επερχόμενου διαζυγίου της από την Ocado.

Η online υπηρεσία παράδοσης της Waitrose.com θα επεκταθεί σε 24 ακόμη καταστήματα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τους επόμενους μήνες, καθώς αναβαθμίζει τις εφοδιαστικές της δυνατότητες στο πλαίσιο προετοιμασίας για το “διαζύγιο” με την Ocado στα τέλη Αυγούστου.

Παράλληλα με την προσθήκη περισσότερων καταστημάτων στα 150 σούπερ μάρκετ που καλύπτουν ήδη παραδόσεις μέσω διαδικτύου, η Waitrose δήλωσε ότι “γίνεται σημαντική επένδυση” για την αύξηση των παραγγελιών που μπορεί να διαχειριστεί και δημιουργείται νέο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών στο Enfield για να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης.

Η αύξηση αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τον Σεπτέμβριο και την διακοπή της συνεργασίας με την Ocado, η οποία σήμερα διαθέτει πάνω από 4000 προϊόντα Waitrose και παρέχει την τεχνολογία πίσω από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της η οποία χάνει την άδειά της να πωλεί προϊόντα Waitrose.

Η Ocado θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει περίπου το 6% του συνόλου των πωλήσεων της Waitrose, αλλά σύντομα θα ξεκινήσει την συνεργασία με την Marks & Spencer, διακινώντας 6000 από τα προϊόντα της.

Η Waitrose συγκεντρώνει επενδύσεις σε νέες πρωτοβουλίες με την ελπίδα ότι οι πελάτες της θα παραμείνουν αντί να μετακινηθούν στον ανταγωνιστή της, αναγγέλλοντας τα σχέδια για την έναρξη 5000 νέων προϊόντων τον περασμένο μήνα.

“Ο Σεπτέμβριος προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης για την επιχείρησή μας και επενδύουμε πολύ για την επίτευξη αυτού του στόχου”, ανέφερε ο διευθυντής E-Commerce της Waitrose Ben Stimson.

“Δεν ξεκινάμε από το μηδέν – το Waitrose.com αυξάνεται σημαντικά και ήδη παραδίδουμε σε δεκάδες χιλιάδες πελάτες κάθε εβδομάδα, οι οποίοι προστίθενται στα εκατομμύρια που επισκέπτονται τα καταστήματά μας.

“Και η προσθήκη νέων online δυνατοτήτων σε αυτά τα 24 καταστήματα μας σημαίνει ότι μπορούμε να φτάσουμε σε όλη τη χώρα – ήδη παραδίδουμε στο 84% των ταχυδρομικών κωδίκων του Ηνωμένου Βασιλείου και αυτό αυξάνεται συνεχώς”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.