27 Απρ 2024
READING

Έρευνα της Adidas παρουσιάζει γιατί τρέχουμε

2 MIN READ

Έρευνα της Adidas παρουσιάζει γιατί τρέχουμε

Έρευνα της Adidas παρουσιάζει γιατί τρέχουμε

Ο καθένας έχει το δικό του λόγο στην ερώτηση γιατί τρέχει και το δικό του στόχο για το πόσο μακριά ή γρήγορα θέλει να πάει.

Βέβαια όταν τρέχουν μαζί με άλλους οι δρομείς συσπειρώνονται και σχηματίζονται ισχυρές κοινότητες.

Ως μέρος της μελέτης “Γιατί τρέχουμε”, η adidas εξέτασε αυτές τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο για να καταλάβει καλύτερα τι κινητοποιεί τους ανθρώπους για να τρέξουν.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι δεν είναι πλέον απλώς για να είμαστε ταχύτεροι, αντίθετα οι δρομείς έχουν επικεντρωθεί περισσότερο σε άλλα οφέλη από το τρέξιμο, με το 87% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι τρέχουν με στόχο την προσωπική βελτίωση.

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται κάποιος σε όλο τον κόσμο, εάν τρέχει για να ασκηθεί, να κερδίσει, να είναι σε φόρμα ή απλά τρέχει για χάρη του “τρέξιμου”, όλοι έχουν έναν λόγο για τον οποίο ξεκίνησαν και γιατί συνεχίζουν να πηγαίνουν.

Η ιστορία δεν χρειάζεται να είναι τόσο σπουδαία όσο της Kathrine Switzer’s, την πρώτη γυναικεία αθλήτρια στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης του 1967, ή ως του Noah Lyles που ξεπέρασε το σοβαρό άσθμα που είχε ως παιδί για να γίνει ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 200 μέτρα.

Σύμφωνα με τον Martinus Evans, ιδρυτή των 300poundsandrunning δεν έχει σημασία αν βγαίνουμε πρώτοι η ακολουθούμε αρκεί να λαμβάνουμε μέρος. Επειδή η «ταχύτητα» είναι απλά ένα προσωπικό αίσθημα μέσα μας.

Οι απαντήσεις ποικίλουν με το 60% να δηλώνει ότι έχει ψυχολογικά οφέλη όταν τρέχει και το 47% ότι τους βοηθά να αποβάλλουν όλα τα άγχη της καθημερινότητας.

Χαρακτηριστική απάντηση, το 68% δηλώνει όταν τρέχουν είναι η μόνη χρονική περίοδος που δεν ασχολούνται με το τηλέφωνο τους,

Πολλοί βρήκαν φίλους με ένα 34% να το δηλώνει και ένα 20% να βρίσκει συντροφο.

Επίσης το τρέξιμο τονώνει την αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα 32% να έχει αυξημένη αυτοπεποίθηση μετά την άσκηση.

Τέλος βοηθά στην σκέψη με ένα 30% να δηλώνει ότι βρίσκει νέες ιδέες και τονώνει την δημιουργικότητα του μέσω της άσκησης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι διαφορετικές απαντήσεις σε πολλές πόλεις του κόσμου που όλες καταλήγουν ότι το τρέξιμο είναι ωφέλιμο και πολύ αναζωογονητικό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.