27 Απρ 2024
READING

Η Burger King με το νέο concept “Whopperish”

2 MIN READ

Η Burger King με το νέο concept “Whopperish”

Η Burger King με το νέο concept “Whopperish”

Η Burger King δοκιμάζει ένα νέο concept σε δύο από τις τοποθεσίες της και μια νέα γευστική με διαφορετική αντίληψη.

Το εστιατόριο διαθέτει διαφορετική σήμανση, λευκά πλακάκια στο πάτωμα και καθίσματα εμπνευσμένα από τα κλασικά αυτοκίνητα Cadillac που αποσκοπούν να φέρουν στο μυαλό την ελευθερία του ανοιχτού δρόμου στις Η.Π.Α. των προηγούμενων εποχών.

Το εστιατόριο φαίνεται να είναι χτισμένο πάνω στην ιδέα ότι τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά υψηλής αισθητικής που προκαλούν μια ιδιαίτερη διάθεση – σε αυτή την περίπτωση, το “Whopperishness” – μπορούν να βελτιώσουν μια γευστική εμπειρία.

Το Burger King δεν είναι το μοναδικό fast food που πειραματίζεται με τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που υποδηλώνει τη μάρκα.

Η Chipotle, για παράδειγμα, ανακοίνωσε πρόσφατα, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του σχεδιασμού της, ότι οι νέες τοποθεσίες θα έχουν άμεση οπτική επαφή στην κουζίνα, προκειμένου να προκληθεί η δέσμευση της εταιρείας για διαφάνεια.

Ωστόσο πολλοί αμφισβήτησαν αν οι πελάτες θα βιώσουν την “διαφάνεια” αλλά πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι θα αισθάνονται άβολα και υπό συνεχή έλεγχο.

Πολλά εστιατόρια με γρήγορη εξυπηρέτηση την τελευταία δεκαετία έχουν πάρει σοβαρά υπόψη τον εκσυγχρονισμό όχι μόνο της εμφάνισης και της αισθητικής τους, αλλά και της λειτουργίας τους.

Για παράδειγμα, ο κύριος ανταγωνιστής της Burger King, McDonald’s, έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει τέτοιες τεχνολογικές βελτιώσεις όπως η παραγγελία στην οθόνη touchscreen και συνέχισε να πειραματίζεται με νέες λύσεις όπως η πρόβλεψη, η AI-driven ordering στο drive-thru.

Ο τρόπος ανταγωνισμού του Burger King σε σχέση με τα Golden Arches έχει σε μεγάλο βαθμό εννοιολογικό και όχι τεχνολογικό και συχνά χρησιμοποιεί αθέμιτες διαφημιστικές εκστρατείες για να ανταγωνιστεί τα McDonald’s.

Για παράδειγμα, μια καμπάνια χρησιμοποίησε το geofencing για να στείλει ένα κουπόνι για ένα Whopper ενός σεντ και οδηγίες προς το πλησιέστερο Burger King σε οποιονδήποτε σε απόσταση 200 μέτρων από τις 14.000 τοποθεσίες του McDonald’s.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.