25 Απρ 2024
READING

Η UPS και η Waymo συνεργάζονται για την παράδοση με αυτόνομη οδήγηση

2 MIN READ

Η UPS και η Waymo συνεργάζονται για την παράδοση με αυτόνομη οδήγηση

Η UPS και η Waymo συνεργάζονται για την παράδοση με αυτόνομη οδήγηση

Η UPS και η Waymo, μια εταιρεία αυτοκινούμενων οχημάτων, λανσάρουν πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς δεμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Τα αυτόνομα minivans Chrysler Pacifica της Waymo θα παραλαμβάνουν πακέτα από τα καταστήματα UPS στην περιοχή του Phoenix και θα τα παραδίδουν στις εγκαταστάσεις διαλογής UPS που βρίσκονται κοντά στο Tempe της Αριζόνα για επεξεργασία.

Ένας εκπαιδευμένος οδηγός Waymo θα είναι παρών στο όχημα ανά πάσα στιγμή.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το πιλοτικό πρόγραμμα για να καθορίσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να ενσωματώσουν τα αυτόνομα οχήματα σε κλίμακα και ενδεχομένως να συνεργαστούν μακροπρόθεσμα.

Καθώς η ζήτηση παράδοσης στο τελευταίο μίλι συνεχίζει να αυξάνεται και η προσφορά οδηγών παραμένει αδύναμη, περισσότερες επιχειρήσεις αναζητούν αυτόνομα οχήματα για να μειώσουν τελικά το κόστος εργασίας και να βελτιώσουν τις παραδόσεις.

Στην περίπτωση της UPS, πιστεύει ότι η συνεργασία της με τη Waymo θα επιταχύνει την παράδοση των δεμάτων, αποδεσμεύοντας πολύτιμο χρόνο και παρέχοντας στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία όταν πρόκειται για χρόνους παράδοσης για πακέτα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη εισβολή της UPS στην αυτόνομη παράδοση. Ο μεταφορέας έχει επενδύσει στο παρελθόν και χειρίζεται πιλότους παράδοσης με την αυτοκινούμενη εταιρία μεταφοράς φορτηγών TuSimple, η οποία σχεδιάζει να εκτελεί πλήρως αυτόνομες παραδόσεις το 2021.

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να εξοικονομήσει μέχρι και 30% από τα έξοδα μεταφοράς κατά την περίοδο αιχμής καθώς η ζήτηση για οδηγούς αυξάνεται.

Επιπλέον, η ικανότητα των αυτόνομων φορτηγών να λειτουργούν χωρίς διακοπή στο μέλλον θα αυξήσει τις ταχύτητες παράδοσης.

Το TuSimple και το Waymo λειτουργούν στο επίπεδο 4 ή στο όχημα “High Automation”, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να λειτουργούν αυτόνομα υπό ορισμένες συνθήκες και ο οδηγός διατηρεί την επιλογή να αναλάβει τον έλεγχο όταν είναι απαραίτητο.

Οι κανονισμοί διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία ως προς το ποιο επίπεδο αυτόνομων οχημάτων επιτρέπεται να λειτουργούν, ωστόσο, απαιτείται γενικά ένας οδηγός με άδεια οδήγησης στο όχημα σε δημόσιους δρόμους.

Η Αριζόνα επιτρέπει την αυτόνομη δοκιμή οχημάτων επιπέδου 4, καθιστώντας την πρωταρχική θέση για μια σειρά από εταιρείες που διαχειρίζονται πιλότους, μεταξύ των οποίων οι Uber και GM.

Ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να παραμείνουν σε αυτοκατευθυνόμενα οχήματα μέχρι να εξελιχθούν οι τεχνολογίες και οι κανονισμοί ασφαλείας, οι εταιρείες που τις αναπτύσσουν ήδη κάνουν λόγο για ένα μέλλον όπου οι οδηγοί δεν θα είναι πλέον απαραίτητοι, ενδεχομένως απελευθερώνοντας πρόσθετους πόρους για τις επιχειρήσεις να επενδύσουν στην επέκταση του δικτύου και ταχύτερους χρόνους παράδοσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.