19 Απρ 2024
READING

Η αγορά ευεξίας στον τουρισμό

3 MIN READ

Η αγορά ευεξίας στον τουρισμό

Η αγορά ευεξίας στον τουρισμό

Η ανάγκη των ανθρώπων για καλύτερη ζωή οδηγεί τους ανθρώπους στο στον αθλητισμό και την ευεξία υποστηρίζοντας ένα παγκόσμιο μέγεθος αγοράς ύψους 4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.

Ο τουρισμός ευεξίας είναι ένας ευρύς όρος, που γενικά αναφέρεται σε ταξίδια που επιτρέπουν στον ταξιδιώτη να διατηρήσει, να ενισχύσει ή να ξεκινήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να υποστηρίξει ή να αυξήσει την αίσθηση της ευημερίας.

Ορισμένοι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν πολύ συγκεκριμένες διακοπές ευεξίας σε τροπικά μέρη η σε ταξίδια στην φύση στην Ασία η στην Αφρική.

Η πιο ενδιαφέρουσα “περιοχή” του τουρισμού ευεξίας είναι η κατεύθυνση προς το mainstream, με έμφαση στην άσκηση, την υγιεινή διατροφή και την ευεξία σε όλο το καταναλωτικό τοπίο.

Τα ξενοδοχεία και οι εταιρείες κρουαζιερόπλοιων εντοπίζουν τρόπους για να προσφέρουν μια προσφορά ευεξίας πέρα ​​από το κλασικό γυμναστήριο και τα spa.

Η Peloton έχει συνεργαστεί με την Westin για να προσφέρει ποδήλατα σε δωμάτια και γυμναστήρια του ξενοδοχείου, ενώ το κρουαζιερόπλοιο Star Clippers έχει επικεντρωθεί σε μαθήματα με επίκεντρο τα μαθήματα γιόγκα, διαλογισμού και γυμναστικής κατά τη διάρκεια των κρουαζιέρών του.

Στην εμπορική ανάπτυξη του Hudson Yards στην Νέα Υόρκη, η πολυτελή μάρκα Equinox δημιούργησε το πρώτο ξενοδοχείο με κεντρικό πυρήνα την μεικτή χρήση ξεκούρασης και ευεξίας.

Αεροδρόμια αγκαλιάζουν την ευεξία

Στα τερματικά αεροδρομίων και στις αίθουσες των αερεπορικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο, υπάρχει επίσης μια αυξανόμενη εστίαση στην ευεξία.

Οι επιβάτες μπορούν να νοικιάσουν ποδήλατα και να κάνουν βόλτες πεζοπορίας στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης στην προστατευόμενη περιοχή έξω από το αεροδρόμιο.

Τα full-service χορτοφαγικά και vegan εστιατόρια Floret στο διεθνές αεροδρόμιο Sea-Tac στις ΗΠΑ και το HealthyTOKYO στη Haneda της Ιαπωνίας, καθώς και το Farmer’s Fridge, ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης υγιεινής διατροφής στο αεροδρόμιο Chicago O’Hare, δείχνουν τη ζήτηση για επιλογές φαγητού ευεξίας.

Η Lululemon και Free People, αμφότεροι έμποροι λιανικής πώλησης, έχουν δημιουργήσει “καταφύγια” ευεξίας για τους πελάτες τους, οδηγώντας το κύμα του τουρισμού ευεξίας για να αναπτύξουν τις μάρκες τους και να οδηγήσουν την πίστη των πελατών.

Ο τουρισμός ευεξίας αποτελεί σήμερα μια σημαντική ευκαιρία για την φιλοξενία και τις ταξιδιωτικές μάρκες.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα αεροδρόμια και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις αναψυχής και οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν την προσοχή τους στη βελτίωση των ταξιδιών των πελατών και στην εμφάνιση της ευεξίας στην προσφορά τους.

Το επόμενο διάστημα θα δείξει εάν αυτή η αγορά μπορεί να συνεχίσει την ανάπτυξη της με την εμφάνιση του κορωνοϊού αλλά σίγουρα θα επηρεαστεί και αυτή μαζί με όλη την υπόλοιπη αγορά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.